مقالات

صفات اصحاب ٣

بخش سوم


خلاصه :

اولین صفت اصحاب؛ فهم_دین اصحاب کسانی بودند که دین_وراثتی نداشتند؛ بلکه دین_دراستی داشتند

صفات_اصحاب / جلسه ۳

 امیرالمؤمنین علی ع، با سکوت خود دین را حفظ کردند تا از بین نرود. حضرت سیدالشهداء با شهادت خود مانع شدند تا دین از میان نرود.
امام حسین ع فرمودند: اگر دین پیامبر جز به شهادت من پا بر جا نمی‌مانَد، پس ای شمشیرها! مرا دربرگیرید. (یعنی شهادت من، سبب استقرار دین پیامبر است)

 دراین بحث در مورد ویژگی‌های اصحاب سیدالشهداء صحبت خواهیم کرد با این هدف که اگر زمان ظهور امام زمان عج را درک کردیم، ایشان را ترک نکنیم و در رکاب ایشان جان‌فشانی کنیم.

 سیدالشهداء ع فرمودند: پس همانا من وفادارتر، شایسته‌تر و بهتر از اصحاب خودم، یار و یاوری برای خود نمی‌شناسم.
یعنی اصحاب من از تمام صحابی انبیاء الهی و ائمه اطهار برترند و نظیر ندارند.

در زیارت_ناحیه_مقدسه نیز درباره اصحاب امام آمده است: سلام بر شما ای بهترین یاوران.

 در یک تقسیم‌بندی، اصحاب سیدالشهداء به چهار گروه تقسیم می‌شوند:

 اصحاب اولی : کسانیکه در مکه با امام بودند یا در خروج از مکه به ایشان ملحق شدند. مثل: عابس بن شبیب، بُریر بن خضیر

 اصحاب طریق : کسانیکه در بین راه مکه به کربلا به امام ملحق شدند. مثل: نافع بن هلال، زُهیر بن قین

 اصحاب کربلا : کسانیکه در وادی کربلا به امام ملحق شدند یا از کوفه به کربلا آمدند. مثل: حبیب ابن مظهر، مسلم ابن عوسجه، حر بن یزید ریاحی 

بنی_هاشم : اینها خاندان_امام هستند و بیان خصوصیت ایشان در قالب کلام نمی‌گنجد و فراتر از این حرفها هستند.

 اولین صفت اصحاب؛ فهم_دین

اصحاب کسانی بودند که دین_وراثتی نداشتند؛ بلکه دین_دراستی داشتند. یعنی دین به آنان ارث نرسیده بود بلکه درس دین را آموخته بودند. در معارف اسلامی می‌گویند "تفقّه در دین" داشتند.

بسیاری از مردم دینشان وراثتی است. در این حالت، فقط تا زمانی متدین هستند که همه چیز برای آنها خوب باشد. با یک طوفان که هیچ؛ با یک نسیم دین آنها از بین می‌رود!
نمازخوان‌ها در رکاب امیرالمؤمنین بودند ولی آگاه به دین‌ نبودند. به همین خاطر با دسیسه شیطانی معاویه که قرآن را به نیزه کرد، جلوی جنگ را گرفتند!

 حضرت سید الشهداء ع در مورد کسانیکه دین آگاهانه ندارند، می‌فرمایند: همانا مردم بندگان دنیا هستند. دین شهد روی زبانشان است. پای دین می‌ایستند تا جایی که دنیایشان تمام شود؛ ولی وقتی امتحان می‌شوند، (یک گره در یک زندگی آنها می‌افتد) دینداران واقعی کم می‌شوند.

 امام باقر ع فرمودند: مؤمن ، سخت‌تر از کوه است. کوه دچار فرسایش شده و از آن کم می‌شود ولی از دین مؤمن هرگز چیزی کم نمی‌شود.

اگر عده‌ای تحت تأثیر شبهات هستند به این خاطر است که اهل مطالعه نیستند! این یک فرصت طلایی برای دشمنان ماست. کسانیکه دینشان دِراستی است دچار تغییر کیفی و کمی در دین نمی‌شوند و هیج وقت از خداپرستی به شیطان‌_پرستی نمی‌رسند و هرگز گرایش به مکاتب_انسانی پیدا نمی‌کنند.
____________
حجةالاسلام والمسلمین علوی_تهرانی
گزیده جلسه شب ۳ محرم_۱۳۹۶
@Fares_ir

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

پسران

دختران