مقالات

خواب شب


خلاصه :

اختلات خواب زنگ خطری برای دانش آموزان می باشد

چگونه خواب کلاس اولی ها را تنظیم کنیم

دکتر صادق نیت، متخصص اختلالات خواب در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: متاسفانه اغلب کودکان که در سنین دبستان هستند به علت عدم آموزش دچار اختلالات خواب می شوند .                                .

صادق نیت افزود: این کودکان اغلب عادت به دیر خوابیدن و دیر بیدار شدن دارند که در شروع مدرسه دچار بر هم خوردن نظم خواب، استرس و مشکلات یاد گیری می شوند .                                                                                                    .

وی با بیان اینکه این کودکان اغلب در هفته های اول از مشکلات یادگیری رنج می برند خاطر نشان کرد: استرس ناشی از بر هم خوردن خواب در این کودکان موجب سرخوردگی برای این افراد می شود که به سادگی می توان با کمی برنامه ریزی در روزهای قبل از شروع مدرسه برطرف می شود..

وی تاکید کرد: بهتر است والدین در روزهای باقی مانده از تابستان با آمادگی خواب در ساعات آغازین شب و ایجاد شرایطی آرام و مناسب جهت استراحت فرزندان خود را به زود خوابیدن و زود بیدار شدن عادت دهند.

منبع :اخبار ممتاز ایران وجهان

زمانبندي خانواده براي روزهاي پاياني تعطيلات
بررسي اهميت تنظيم ساعات خواب دانش آموزان در روزهاي قبل از آغاز سال تحصيلي از ديدگاه متخصصان
درصد زيادي از دانش آموزان با شروع فصل پائيز و بازگشايي مدارس با اين مشکل مواجه هستند که چگونه مي توان با برنامه ريزي منظم براي مطالعه دقيق به هدف نهايي موفقيت و برداشت درست از مطالب خوانده شده کتاب ها و جزوات دست يافت. 
    همچنين دغدغه تنظيم ساعات خواب پس از گذراندن تعطيلات تابستاني و آغاز يك روز كاري پرتلاش در نخستين هفته هاي مهر ماه از مشكلات دانش آموزان و والدين است. 
    از اين رو متخصصان توصيه مي كنند، دانش آموزان بهتر است ساعتهاي استراحت و خواب خود را طوري برنامه ريزي کنند که با شروع سال تحصيلي دچار مشکل نشوند. 
    
    تنظيم زمان خواب 
    خواب و استراحت کافي و در نتيجه شاداب بودن دانش آموزان، فراگيري بيشتر دروس را در پي دارد اما پژوهش ها نشان مي دهد، درصدي از دانش آموزان و والدين آنها، بر سر مسئله خواب آنان با مشکل مواجه هستند. 
    در اين خصوص دکتر آذر پيرويسي روانشناس معتقد است: «والدين دانش آموز بخصوص دانش آموزان کلاس اولي بايد به زمان خواب كودكان بويژه چند هفته قبل از شروع مدارس توجه كنند. البته اين مسئله گاهي ممکن است با مخالفت او روبه رو شود اما تاكيد والدين نبايد به صورت دعوا و تحکم بيان شود، تا با برنامه ريزي درست و گوشزد کردن زمان خواب به نتيجه بهتري دست پيدا كنند 
    والدين بايد ساعت مشخصي را براي خواب و استراحت دانش آموز معين کنند. زيرا اگر شب قبل خواب کافي داشته باشد صبح روز بعد با نشاط بيشتر و آمادگي بهتري از خواب برمي خيزد.. 
     
    ويژگي هاي فردي 
    روانشناسان تاکيد دارند که زمان خواب و بيداري دانش آموزان بر اساس ويژگي هاي فردي آنها و ميزان نياز آنها به خواب يا به اصطلاح «ضريب خواب» تنظيم شود. براي نمونه متوسط نياز يک دانش آموز 7ساله به خواب و استراحت، 10ساعت در طول شب است. بنابراين اگر دانش آموز بايد ساعت 7 صبح براي رفتن به مدرسه آماده شود، بايد ساعت 8 شب خوابيده باشد. بنابراين با توجه به ويژگي هاي فردي، ميزان تحرک هر کودک و خصوصيات خاص او زمان مناسبي را براي خواب و استراحت او 
  .  مي توان در نظر گرفت
   : دکتر پيرويسي همچنين مي افزايد

تنظيم زمان خواب و استراحت تنها به دانش آموزان کلاس اولي اختصاص ندارد، هر دانش آموز در هر مقطعي مي بايست زمان استراحت خود را طوري 
    برنامه ريزي کند که صبح روز بعد براي رفتن به مدرسه آمادگي کامل داشته باشد و بدون احساس خواب آلودگي به مدرسه رود 
    دانش آموزان 7 تا 12 سال در طول شبانه روز حدوداً به 12 ساعت خواب و استراحت نياز دارند. دانش آموزان 12تا 16 سال نياز به 9ساعت خواب دارند. افرادي که براي کنکور آماده مي شوند به دليل حجم زياد دروس کنکور به 6 ساعت خواب نياز دارند 
    بر اين اساس اين والدين هستند که مي توانند با ايجاد شرايط مناسب در تنظيم مطالعه و خواب فرزندشان او را ياري دهند 
    روزهاي آخر تابستان 
 :   دکتر احمدي روانشناس در خصوص مطالعه روزانه دانش آموزان در طول روز مي گويد:

اگر وقت دانش آموزان در طول تابستان فقط به خواب و استراحت و بازي سپري شده بايد بدانند مغز انسان نبايد از مطالعه دور شود. بطور متوسط روزي 20 دقيقه مطالعه براي هر دانش آموز لازم است . از طرف ديگر تمرين زود خوابيدن هنگام شب و زود بيدارشدن از خواب مي تواند به آنان کمک کند و براي حاضر شدن سر کلاس و يادگيري بهتر مفيد است. 
    در هفته هاي نخست سال تحصيلي حجم دروس كم بوده و زمان مناسبي براي آماده شدن دانش آموزان با فضاي درس است

اما بعد از دو هفته حجم درسها بيشتر شده و دانش آموزان بايد بيشتر تلاش کنند. پس بهتر است از همان ابتداي شروع سال تحصيلي زمان مطالعه از روزي 5 دقيقه تنظيم شود و به تدريج به زمان آن اضافه شود. بايد طوري زمان و وقت شان را تنظيم کنند که روز خود را به بطالت سپري نکنند. 
    
    تغيير عادات خواب 
    مصطفي جباري کارشناس مشاوره تحصيلي درباره زمان بندي سال تحصيلي معتقد است: به طور معمول از اول مهر ماه قبل از اينکه حجم دروس براي مطالعه زياد شود دانش آموز مي بايست خود را براي امتحانات آماده کند. بهتر است زمان انجام کارهاي خود را براي امتحانات به دو دسته تقسيم بندي کنند. نخست قبل از هر چيز به تکاليف مدرسه رسيدگي کنند و در مرحله بعد مطالعه دروس ديگر را بعد از تکاليف مدرسه انجام دهند. حتماً براي روز بعد پيش مطالعه داشته باشند و برنامه فردا را دقيق بررسي کنند. 
    دانش آموزان دوره راهنمايي ساعت هاي مطالعه خود را بيشتر کنند و به ازاي هر يک ساعت مطالعه 15 دقيقه استراحت کنند. 
    ساعت هاي خواب خود را تنظيم کنند. بعد از خواب کافي هر دانش آموز مي تواند مطالب خوانده شده از قبل را با کمي فکر کردن به خاطر آورد و به نتيجه مطلوب برسد. 
    براي تمرين زود بيدار شدن بهتر است از اين فرصت باقي مانده تا قبل از شروع سال تحصيلي جديد به همراه پدر و مادر خود هنگام صبح براي پياده روي يا ورزش از خانه بيرون بروند. اين تغيير عادت مي تواند به بهتر شدن وضعيت تنظيم خواب و بيدار شدن به او کمک کند

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

پسران

دختران