آموزش
۱
در ماه رمضان چه غذاهائی مصرف کنیم
خلاصه :
کارهایی که باید در طول ماه مبارک رمضان انجام دادچه غذاهايي را مصرف کنيم ؟
۱ - مصرف کربوهيدراتهاي مرکب در سحر که مدت طولاني تري هضم مي شوند و باعث مي شوند که شما کمتر گرسنه شويد .
۲- حليم يک منبع عالي پروتئين بوده و از غذاهائي است که دير هضم مي شود .
۳ - خرما يک منبع عالي قند ،فيبر ، کربوهيدرات ، پتاسيم و منيزيوم مي باشد .
۴ - مغز بادارم غني از پروتئين و فيبر بوده و حداقل چربي را دارا مي باشد .
۵ - موز يک منبع خوب پتاسيم ، منيزيوم و کربو هيدرات مي باشد .
مصرف زياد آب يا آب ميوه در صورت امکان در فاصله بين افطار و زمان خواب باعث تأمين آب مورد نياز بدن مي شود .
افرادي كه در طول روزهداري ضعف دارند به غذاي پروتئيني خود اضافه كنند
همچنین غذاهایی را كه به طور معمول برای شما ایجاد ناراحتی می كنند در این ایام مصرف نكنید
از تغییرات ناگهانی و شدید در برنامه تغذیه در طول ماه مبارك رمضان خودداری شود؛
بهتر است در وقت سحر از کربوهیدرات های پیچیده استفاده کنید، زیرا این گروه تا ۸ ساعت در بدن باقی می مانند. این در حالی است که کربوهیدرات های ساده(مانند: شکر) فقط ۳ تا ۴ ساعت در بدن می مانند. کربوهیدرات های پیچیده شامل: نان، عدس، جو، غلات، برنج، سیب زمینی ، میوه، سبزیجات و حبوبات می باشند
استفاده از مواد قندي ساده نظير قند و شکر، غذاهاي پرچرب، پرادويه، سوسيس و کالباس، غذاهاي نفاخ مانند انواع آشها، زياده روي در مصرف حلوا، شله زرد، زولبيا و باميه از عادات نادرست غذايي است که بايد در ماه مبارک رمضان از آنها پرهيز و يا مصرف آنها را محدود کرد.
نکات قابل توجه که در ماه رمضان میتواند مفید واقع شود :
۱) خوردن آب زیاد در فاصله بین افطار و خواب
۲) میوهجات و سبزیجات زیاد مصرف کنید.
۳) پرهیز از مصرف قند زیاد
۴) غذاهای ادویهدار مصرف نکنید.
۵) پرهیز از مصرف کافئین؛ چون کافئین دیورتیک(مُدر) است.
حتیالامکان ۵ - ۴ روز قبل از رمضان از خوردن و نوشیدن مواد مذکور پرهیز کنید، ترک ناگهانی کافئین علائم سردرد، اختلال در خلق و حساسیت را ایجاد مینماید.
۶) سیگار کشیدن یک فاکتور خطر برای سلامتی است، اگر نمیتوانید آنرا ترک کنید، تدریجاً ۲ هفته قبل از رمضان شروع به ترک نمائید. سیگار روی مصرف ویتامینها،آنزیمها و متابولیسم اثر دارد.
۷) مسواک زدن را فراموش نکنید. قبل از خواب، پس از سحری؛ ۳ -۲ بار تا جائی که میتوانید.
۸) در ماه رمضان فرصت خوبی است که افراد چاق نسبت به کاهش وزن خود اقدام نمایند. ورزش در حد کشش و راه رفتن توصیه میشود.
برای حفظ تعادل در وعدههای غذایی:
با توجه به اینکه در ماه مبارک رمضان یک وعده غذایی حذف میشود و همه افراد حداقل ۲۰ درصد کمتر از ماه عادی غذا میخورند بنابراین با مصرف متعادل مواد غذایی در ماه مبارک رمضان، بدن فرصت سوزاندن چربیهای اضافه را پیدا میکند. تمامی روزهداران بهتر است وعده سحری را در برنامه غذایی خود داشته باشند، زیرا حذف این وعده، سلامت را به خطر میاندازد
غذاهاي سهل الهضم براي افطار:
-۱حليم بدون روغن
-۲پوره سيب زميني
-۳انواع خورش يا خوراك كم چرب مانند خوراك مرغ: مرغ به اضافه سبزيهاي آب پز مثل سيب زميني، هويج و قارچ
-۴خوراك گوشت كم چربي
-۵ماهي كه داخل فر به صورت كبابي تهيه شده باشد
-۶انواع سوپ يا آش رقيق و كم چرب
-۷تخم مرغ آب پز
-۸فرني