دلنوشت

تاریخچه ساخت هواپیما


خلاصه :

با اولین هواپیما و بزرگ ترین هواپیما آشنا شویم

هواپیماهای موتوردار

بسیاری مخترع هواپیما به معنای امروزی را برادران رایت می‌دانند. آن‌ها نخستین کسانی بودند که موفق شدند هواپیمای بی‌موتور یا بادبادک هوائی را نیرو داده با سرعت و به میل سرنشین در فضا به پرواز درآورند. برادران رایت پس از سال‌ها آزمایش در ۱۷ دسامبر ۱۹۰۳ در کیتی هاوک در کارولینای شمالی، آمریکا موفق شدند موتور کوچکی برروی هواپیمای خود نصب کنند و به محور این موتور پروانه‌ای که عیناً شبیه یک فرفره بود متصل سازند و در نتیجه هواپیما را بر اثر گردش فرفره با استفاده از نیروی موتور در هوا به پرواز درآورند.

پس برادران رایت، کورتیس آمریکایی در سال ۱۹۰۸ اختراع رایت را تکمیل کرد و با قراردادن چند چرخ کوچک در زیر هواپیما مسئله فرود آمدن و برخاستن را حل کرد و بدین ترتیب از آن سال به بعد مخترعین در تکمیل این ماشین کوشیدند.

هواپیماهای جت

هواپیمای جت هواپیمایی است که از موتور جت برای پیشرانش استفاده می‌کند. اولین هواپیمای جت قابل استفاده، مدل آلمانی بود که در سال ۱۹۳۹ آزمایش شد؛ و در سال ۱۹۴۳ برای اولین بار در نیروی هوایی آلمان نازی استفاده شد.

اولین هواپیمای تجاری جت نیز در سال ۱۹۵۲ روانهٔ بازار شد. ظرفیت این هواپیما بیش از ۱۰۰ نفر بود و توسط بریتانیا ساخته شده بود. بوئینگ ۷۰۷ اولین هواپیمای تجاری موفق دنیا بود که توانست برای بیش از ۵۰ سال از ۱۹۵۸ تا ۲۰۱۰ میلادی سرویس دهی کند. بوئینگ ۷۴۷ نیز از سال ۱۹۷۰ بزرگ‌ترین هواپیمای تجاری جهان بود تا این که در سال ۲۰۰۵ ایرباس آ-۳۸۰ این رکورد را شکست.

بزرگترین هواپیمای جهان.

شرکت مایکروسافت و شریک بیل گیتس، طی شش سال گذشته مشغول ساخت بزرگترین هواپیمای جهان بوده است که قادر به پرتاب موشک به فضاست.

  اولین بار این هواپیمای غول پیکر ساخت شرکت استراتولانچ سیستم (Stratolaunch Systems) از آشیانه خود در صحرای موهاوی خارج شد و مورد آزمایش قرار گرفت.این هواپیمای غول پیکر که نام شرکت سازنده‌اش را نیز بر روی خود دارد، دارای طول دو سر بال ۳۸۵ فوت (معادل ۱۱۷ متر) است که آن را به بزرگترین هواپیما با چنین طول بالی تبدیل کرده است. این هواپیما با وزنی معادل ۲۲۷ تن، قادر است وزنی بیش از دو برابر وزن خود را حمل کند. استراتولانچ همه این وزن بسیار سنگین‌اش را بر روی ۲۸ چرخ و محموله موشک خود را نیز با بهره‌گیری از ۶ موتور بزرگ ۷۴۷، حمل می‌کند.

چرا این هواپیما تا این اندازه بزرگ است؟

این ابر هواپیما به این دلیل آنقدر بزرگ است که پل آلن قصد داشت از آن به عنوان یک پرتاب کننده موشک هوایی استفاده کند که قادر باشد در هوا اقدام به پرتاب موشک به فضا کند. به جای پرتاب موشک از روی زمین و از روی سکوی پرتاب که نیاز به سوخت فراوان دارد، استرتولانچ موشک را به هوا حمل کرده و سپس آن را به فضا پرتاب می‌کند.

 

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.


پسران

دختران