معرفی کتاب روزی روزگاری فوتبال
معرفی کتاب روزی روزگاری فوتبال
معرفی کتاب روزی روزگاری فوتبال
وزی روزگاری فوتبال
حمیدرضا صدر
انتشارات چشمه
سال نشر : 1389
ایران : حدودا یک چهارم کتاب از ایران صحبت کرده خوب راستش بحث های ایرانش برای من تکراری بود و اصلا دل بهش نمی دادم فقط اولش برام یک مقدار جالب بود این که ایرانی ها کلا فوتبال ندیده بودند بعد جذبش شدند توپ دست ساز درست می کردند و ....
بریتانیا : انگلیس در حقیقت ایجاد کننده فوتبال بود ولی فرانسه بود که سیستم های جهانی فوتبال را پایه گذاری کرد. حتی انگلیس بارها قهر کرده و از عضویت فیفا دراومده و دوباره برگشته . صحبت کرده در مورد رقابت شدید بین باشگاه های شمال و جنوب انگلیس . در مورد کشورهای بریتانیا و دعوای استقلالشون . گفته می شه ایجاد فوتبال با هدف ایجاد سوپاپ اطمینان برای بخش کاگری مملکت بوده .
اسپانیا : کشوری که فوتبالش به صورت بسیار شدیدی با سیاستش در هم آمیخته حتی فرانکو تلاش زیادی کرد تا برداشت های سیاسی خودشو از این ورزی داشته باشه . مبحث مهم دیگه فوتبال این کشور قضیه کاتالان ها و حس خودمختاریشونه.
آلمان : کشوری که بسیار منظم بازی می کنه و تا دقیقه آخر . این کشورهم ورزشش دست خوش گرفتاری های سیاسیش بوده و متاسفانه قضیه نژادپرستی وارد مقوله فوتبال هم شده .
فرانسه : کشوری که فوتبال را جهانی کرد جام جهانی و جام ملت های اروپا را بنیان گذاشت مجله های تخصصی فوتبال را پر و بال داد . تیم ملی خوبی داشته ولی اصولا نتونسته باشگاه های پول سازی داشته باشه .
سوئد : این کشور شدیدا اهل ورزشه کلا می گن از هر 5 تا سوئدی یکیشون عضو یک باشگاهی هست اونا تاکید زیادی روی آماتور موندن فوتبالشون داشتن نتیجه بدی هم نگرفتن ولی در نهایت به سمت نیمه آماتوری رفتن .
ترکیه : مردم ترکیه علاقه زیادی به فوتبال دارند و یکی از دل مشغولی های اونا پیوستنشون به اروپا و رسوندن سطح بازیشون به سطح بازی اوناست هر چند احساسات متضادی هم در این زمینه دارند .
اروپای شرقی : ورزش برای مردم این ناحیه وسیله ای برای بهتر نشون دادن فلسفه کمونیسم بود اونا تاکید زیادی بر بازی گروهی داشتن و اصولا به دلیل سربازی اجباری تیم های ارتشیشون خیلی قوی بودند .
یوگسلاوی : اونها روزهای زیادی درگیر جنگ بودنند و خوب ناخودآگاه فوتبالشون هم تحت تاثیر بود و خیلی از فوتبالیست ها درگیر مبارزات شدند بعد از جنگ و نبود صرب ها هم کلا حال و هواشون را تغییر داد .
برزیل : برزیلی ها تا مدت های زیادی مخالف حضور سیاه پوستاشون در تیم بودند ولی خوب در برابر گذر زمان و سیاه های بسیار خوب این کشور مغلوب شدند . کارناوال های فوتبالی توی برزیل رونق زیادی داره و نکته مهم دیگه مشکلات شدید داوری توی این کشوره.
آرژانتین : سفیدترین ملت آمریکای لاتین که فوتبالشون بیش از حد سیاست زده است و اصلا انگار فوتبال و سیاست یکیه. طرفدارا توی این شکور قدرت فوق زیادی دارند حتی توی سیاست های باشگاه و زندگی فوتبالیست ها تاثیرگذارند .
کلمبیا : فوتبال کلمبیا همیشه درگیر مواد مخدر بوده کارهای عجیب غریب خارج از قانون و ترور و کشت و کشتار مثلا داوری که قضاوتش مطابق میل نبوده یا بازیکنی که نپسندیدنش فردا با گلوله کشته شده !
زنان و فوتبال : درگیرهای زنان برای فوتبال بازی کردن وجود داشتن دید جنسیتی و تلاش بسیار برای بیرون اومدن از این چهارچوب .
اینم از معرفی کارهای فوتبالی آقای صدر من به جز قسمت ایرانش که دیگه برام تکراری شده بود واقعا لذت بردم کتاب جالبی بود خوندن فراز و نشیب ها و باورهای مردم کلا سرگرم کننده و زیباست و آدم را با خودش همراه می کنه . ایده جالبیه این که سر در بیارید واقعا چه قدر جو توی جاهای مختلف تغییر می کنه طراز قدرت به چه نحوه و من شخصا لذت زیادی بردم از خوندنش .
جهت حسن ختام بگم حمیدرضا صدر متولد مشهد، استاد دانشگاه و روزنامهنگار و فعالیت روزنامهنگاری او در زمینه نقد سینما و فوتبال است. معمولاً به عنوان کارشناس به برنامههای صدا و سیما دعوت میشود. صدر دانشآموخته کارشناسی اقتصاد و کارشناسی ارشد شهرسازی از دانشگاه تهران و مقطع دکترا از دانشگاه لیدز است و هماکنون در رشته سینما در دانشکده هنرهای زیبا تدریس میکند
برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.