دلنوشت
مایکرو سافت
خلاصه :
با شرکت مایکروسافتمایکروسافت به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای نرمافزاری جهان محسوب میشود که دنیای تکنولوژی را وارد عصر جدیدی کرده است.
به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، مایکروسافت یک شرکت تکنولوژی بینالمللی است که ساختمان مرکزی آن در شهر واشینگتون دی سی قرار دارد؛ زمینه فعالیت این شرکت تولید، صدور مجوز و فروش انواع لوازم کامپیوتر است. این شرکت با فروش سیستم عاملهای ویندوز و محصولات نرمافزاری مانند آفیس شهرت بسیاری در جهان کسب کرد. لپتاپهای سرفیس، تبلتها و کنسول ایکس باکس از دیگر محصولات این شرکت است. در ادامه به تاریخچه پیدایش شرکت مایکروسافت، محصولات این شرکت و وضعیت کنونی آن میپردازیم:
تاریخچه شرکت مایکروساف
بیل گیتس و پل آلن که از بنیانگذاران شرکت مایکروسافت بودند، در زمینه کامپیوتر استعداد زیادی داشتند؛ آنها از هز فرصتی برای کار کردن با کامپیوتر استفاده میکردند. این دو دوست با تلاش بیوقفه خود موففق شدند در سال ۱۹۷۵ شرکت مایکروسافت را تاسیس کنند. آنها واژه "مایکروسافت" را برای نام شرکت خود انتخاب کردند، زیرا ترکیبی از دو کلمه ریزرایانه (microcomputer) و نرمافزار (software) بود. شرکت مایکروسافت با معرفی سیستم عامل MS-DOS در دهه ۸۰ میلادی به شهرت رسید. پس از آن شرکت IBM از مایکروسافت خواست سیستم عامل اولین کامپیوتر شخصی آنها را با عنوان IBM PC تولید کند. پس از آن نیز شرکتهای دیگر از مایکروسافت درخواست کردند که سیستم عامل کامپیوترهای شخصی آنها را تولید کرده و یا توسعه دهد؛ به این ترتیب شرکت مایکروسافت به عنوان ارائهدهنده اصلی سیستم عامل کامپیوترهای شخصی در جهان شناخته شد و توانست شرکتهای رقیب را شکست را دهد.
محصولات مایکروسافت
شرکت مایکروسافت در سال ۱۹۹۴ نخستین دانشنامه قابل اجرا روی کامپیوترها با نام نرم افزار انکارتا (دانشنامه دیجیتال چند رسانهای) را تولید و منتشر کرد. این شرکت در سال ۱۹۹۵ با شرکت دریم ورکس همکاری کرد که ثمره این همکاری، تولید سرگرمیهای چند منظوره بود؛ سپس شرکت مایکروسافت در همان سال سیستم عامل ویندوز ۹۵ را وارد بازار کرد و برای اولین بار MS-DOS و ویندوز یکپارچه شدند. بیل گیتس، مدیر عامل این شرکت موفق شد در سال ۱۹۹۸ برای اولین بار مجموعه نرم افزارهای آفیس شامل ورد، اکسل، پاورپوینت و اکسس را در چندین نسخه مختلف معرفی کند؛ از فعالیتهای مهم دیگر بیل گیتس برای این شرکت وارد کردن مایکروسافت به دنیای اینترنت و راه اندازی وب تی وی بود.
ویندوز فون مایکروسافت
از سال ۲۰۱۵ به بعد، با توسعه و رشد گوشیهای هوشمند، شرکت مایکروسافت تصمیم گرفت برای این گوشیها سیستم عاملی را طراحی کند که جانشین پلتفرم ویندوز موبایل بود. اکنون بسیاری از گوشیهای هوشمند موجود در بازار از سیستم عامل ویندوز فون استفاده میکنند؛ برندهایی مانند اچ تی سی، ال جی، موتورولا و سامسونگ نیز از تولیدکنندگان دستگاههایی با سیستم عامل ویندوز موبایل محسوب میشوند. پس از اندروید شرکت گوگل و آی او اس شرکت اپل، سیستم عامل ویندوز موبایل در رده سوم سیستم عامل گوشیهای هوشمند قرار گرفته است.
محصولات سخت افزاری مایکروسافت
اولین محصول سخت افزاری مایکروسافت تبلت سرفیس بود که در سال ۲۰۱۲ معرفی شد؛ تمام قطعات این کامپیوتر توسط شرکت مایکروسافت تولید میشد. محصول بعدی مایکروسافت، ایکس باکس وان بود که در سال ۲۰۱۳ وارد بازار شد و رقیب جدیدی برای پلی استیشن محسوب میشد؛ نسخه پیشرفته کنترلر کینکت (kinect) نیز همراه کنسول جدید به بازار عرضه شد که مورد استقبال علاقهمندان دنیای تکنولوژی قرار گرفت.
وضعیت کنونی مایکروسافت
فعالیتهای مایکروسافت از سال ۲۰۱۵ به سه دسته فرآیندهای تجاری و تولیدی، رایانش هوشمند ابری و رایانش شخصی تقسیم شد؛ دسته اول را میتوان بخش خدمات تجاری نامید که شامل نسخههای تجاری نرمافزارهای آفیس، اسکایپ، اکسچنج ( Exchange) و بسیاری از نرمافزارهای حرفهای دیگر میشود. بخش دوم نیز خدمات سرور و رایانش ابری مانند ویندوز سرور، ویژوال استودیو، سیستم سنتر و آژور (Microsoft Azure) را در بر میگیرد. محصولات سخت افزاری و سیستم عاملهای ویندوز نیز در دسته بندی سوم قرار میگیرد.