مقالات

کم خوابی ممنوع!

استراحت

اهمیت استراحت


خلاصه :

رعایت بهداشت تغذیه و استراحت نوعی مدیریت انرژی است.برای استراحت همگان نمی توان نسخه ای واحد پیچید،چون هرکس با توجه به امکانات،روحیات و نیاز خود می تواند چگونگی استراحتش را تعیین و مدیریت کند،فقط باید به این اصل توجه کرد که برای استراحت لازم است کاری متفاوت از کار اصلی انجام داد.

یادگیری بیشتر و بهتر،زمینه ساز موفقیت تحصیلی است و زیربنای یادگیری و آموزش،استفاده ی صحیح و مناسب از مخزن اطلاعات یعنی حافظه می باشد که در مغز قرار دارد.مغز انسان از حریص ترین قسمت های بدن است که به رژیم غذایی ویژه ای نیاز دارد.به همین خاطر هرچیزی که می خوریم به نوعی در نحوه ی فکر کردن ما تأثیر گذار است.افرادی هستند که تنها عامل موفقیت در زندگی را کار کردن بیش از حد و رقابت با دیگران می دانند و در برنامه ریزی به تفریح و سرگرمی بهای لازم را نداده و به اندازهی کافی استراحت نمی کنند،در صورتی که برای کسب موفقیت تحصیلی استراحت نیز بخشی از برنامه ی درسی دانش آموزان محسوب می شود.استراحت و تفریح به اندازه و به موقع نه تنها نشانه ی تنبلی و اتلاف وقت نیست بلکه موجب نشاط و هوشیاری مغز شده و یادگیری را افزایش می دهد.بررسی ها بیانگر آن است که گاهی مشکلات غیر درسی مانع پیشرفت دانش آموزان می شود.مثلاً پراشتهایی،کم اشتهایی،اختلال خواب از آن مورد است.گاهی کم توجهی به استراحت و کیفیت تغذیه مشکلاتی را ایجاد می کند که درس خواندن را برای شما دشوار می سازد.بنابراین رعایت نکات بهداشتی در تغذیه و استراحت که بر سه محور تنوع،تعادل و کمیت استوار  است در فرآیند یادگیری می تواند نقش به سزایی داشته باشد. توجه به کیفیت و مقدار  مواد غذایی که مصرف می کنیم،«تغذیه صحیح» و توجه به کیفیت و مقدار خواب و استراحتی که در طول شبانه روز داریم را «استراحت» می گوییم.رعایت بهداشت تغذیه و استراحت نوعی مدیریت انرژی است.برای استراحت همگان نمی توان نسخه ای واحد پیچید،چون هرکس با توجه به امکانات،روحیات و نیاز خود می تواند چگونگی استراحتش را تعیین و مدیریت کند،فقط باید به این اصل توجه کرد که برای استراحت لازم است کاری متفاوت از کار اصلی انجام داد.

 

 

هشدارها،نکته ها و توصیه ها

1) تمرکز اساسی ترین پایه هرم ذهن است که با خواب عمیق شبانه می توان تأمی شود.

2) وقتی که خواب هستید مغز شما حافظه های جدیدی را تأمین کرده و حتی بعضی از مسائل را حل می کند.داستان مندلیف که پس از خواب روزانه یکباره به طرح جدید تناوبی رسید نمونه ی بارز این مسئله است.

3) چون کم خوابی تأثیر خود را به صورت ناگهانی نشان نمی دهد،ممکن است تأثیر منفی آن روی برنامه ریزی،حل مسئله،یادگیری،تمرکز و حافظه متوجه نشوید.بنابراین مراقب میزان خواب خود باشید.

4) میزان خواب با توجه به سن افراد متفاوت است.مثلاً در کودکان روزانه 16 ساعت خواب مورد نیاز است اما در نوجوانان بین 15 تا 20 ساله حداقل 6 تا 8 ساعت خواب در شبانه روز مورد نیاز است.

5) خواب کمتر از 6 ساعت زیان بار و بیش از 8 ساعت موجب کسلی و خواب آلودگی در طول روز می شود.

6) در محیطی بخوابید که لوازم مغناطیسی(تلویزیون،ضبط،کامپیوتر و...)نباشد.اگر چنین امکانی وجود ندارد بهتر است آنها را خاموش کنید.

7) بهترین شکل خوابیدن اصطلاحاً طاق باز و رو به قبله خوابیدن است چون سبب تنظیم بارهای مثبت و منفی و روان شدن جریان خون می شود.

8) در محیطی بخوابید که از نظر حرارتی متعادل باشد.

9) بعتر است برای خوابیدن یک مکان مناسب داشته باشید.

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

پسران

دختران