معرفی

روبوشف؛ نخستین رستوران رباتیک ایران


خلاصه :

رستوران رباتیکی

روبوشف: رستوران داری دیجیتالی

کسانی که به رستوران نشاط در خیابان ستارخان تهران رفته اند، حتما کیوسک های دیجیتالی این اغذیه فروشی معروف منطقه توحید را مشاهده کرده که در آن، شما میتوانید بر اساس منوهای چند رسانه ای دیجیتالی، غذای مورد نیاز را بر اساس تعداد و اندازه مشخص کرده و سپس از طریق کارت اعتباری خود، هزینه را پرداخت و فیش دریافت غذا را از دستگاه دریافت نمایید.

پس از چند دقیقه، غذای شما بر اساس نوبت آماده تحویل است. این رویه به نسبت معمولی خلاق، در کمتر رستورانی در کشور مشاهده میشود و همچنان رویه های سنتی در صدور صورتحساب و سفارش غذا به نوعی دیده می شود. البته، برخی از رستوران های پایتخت و مراکز استان ها، سفارش اینترنتی غذا را نیز در دستور کار خود قرار داده اند.

در روبوشف، اوضاع همین گونه است. اما در واقع میز غذا نیز، دیجیتالی بوده و در فضایی دیجیتالی، سفارش غذا انجام می شود.

r1

تصویر میز­های دیجیتالی روبوشف

رستوران روبوشف، نخستین رستوران رباتیک کشور است که ۲۴ آذرماه در سعادت آباد افتتاح شد. جایی که تکنولوژی به کمک رستوران داری آمده و ربات های هوشمند، تلاش کرده اند تا ارتباط معنا داری بین خریدار و فروشنده غذا ایجاد کنند.

در این رستوران، علاوه بر منوی انتخابی، شما می توانید در جزییات غذای خود نیز دخل و تصرف داشته باشید. مثلا اگر پیتزا سفارش می دهید، می توانید پنیر را اضافه و فلفل سبز را حذف کنید و در نهایت، پیتزای مخصوص شما بر روی میز سرو هوشمند و تمام دیجیتالی عرضه می شود.

انتخاب غذای فست فودی، به صورت کاملا دیجیتالی انجام می شود. میزهای بزرگ قهوه ای رنگ تمام دیجیتالی روبوشف به شما این امکان را می دهد تا به راحتی، بدون آنکه از سر میز بلند شوید، روی صفحه نمایش بزرگ لمسی آن، غذای مورد نظر را مشاهده و انتخاب کنید.

r3

 

این صفحه های نمایش بزرگ، همچون صفحه آیفون و آی پد شما، به صورت چند رسانه ای و در محیطی جذاب، انواع و اقسام غذاها و نوشیدنی های که در روبوشف برای شما تدارک دیده شده است را معرفی می کنند و در واقع، تنها با چند کلیک، می توان مخلفات غذای مطبوع را انتخاب و سفارش داد و بر روی همان میزهای دیجیتالی، غذا را سرو کرد.

ro5

تصویر مراحل کنترل کیفی قطعات روبوشف در کارخانه

یک میز دیجیتالی و دنیای ربات ها و سفارش غذا در چند دقیقه، همه داستان کسب و کار جذاب و خلاقانه روبوشف است که به مدیریت مهندس جوانی به نام آقای زیبا دل، در یکی از مناطق ثروتمند نشین غرب تهران، راه اندازی شده و در اختیار هموطنان پایتخت قرار دارد.

ظرف دو هفته ای که از راه اندازی این مجموعه میگذرد، جادوی اینستاگرام سبب شده تا هزاران مخاطب در تهران و دیگر مناطق کشور، با این رستوران خلاق تهرانی آشنا شده و زمستان داغی را برای روبوشفی ها، تدارک ببینند.

شیوه کسب و کار روبوشف

وقتی شما پشت یک میز دیجیتالی بزرگ قرار می گیرید، صفحه نمایش قابل لمس آن به دو قسمت تقسیم بندی می شود. یکی برای شما و دیگری برای فرد یا افرادی که روبروی شما نشسته اند. اکنون در دو سمت میز، قابلیت مشاهده منوها و انتخاب غذا و سفارش آن را خواهید داشت.

ro1

تصویر محیط رستوران روبوشف در سعادت آباد تهران

منوی غذا، پیش غذا و انواع نوشیدنی ها در نوار سمت راست به دو زبان فارسی و انگلیسی ارائه شده و کلیه عکس ها و اطلاعات همچون محیط آیفون و آی پد، قابل بالا پایین رفتن و زوم هستند. در هر مرحله از بررسی دیجیتالی منوها، اگر دکمه ORDER را کلیک کنید، سفارش شما ثبت و به مدیریت سیستم اعلام می شود.

این اطلاعات به آشپزخانه روبوشف می رود و در آنجا، سر آشپز این رستوران رباتیک تهرانی، انتخاب شما را مشاهده و بنا به مخلفاتی که انتخاب کردید، نسبت به آماده سازی غذا اقدام می کند.

حالا باید منتظر یک ربات باشید که سر و کله اش در داخل یک نوار بزرگ که وسط رستوران تعبیه شده است، پیدا میشود و در همین حین، میز دیجیتالی شما خاموش میشود تا غذایی که ربات برای شما آورده است را برداشته و بر روی این میز دیجیتالی، سرو کنید.

ربات، دقیقاً می داند که کدام میز، سفارش داده و باید به سر وقت کدام میز برود. شیشه ای که مرز باریک شما و ربات است پایین می آید و شما میتوانید غذا خود را دریافت کنید.

این بخشی از داستان است و نه همه داستان!

ایده روبوشف از کجا آمد؟

مهندس حسین زیبا دل، یکی از جوانان خوش فکر و کارآفرین تهرانی است که به عنوان یکی از موسسان استارتاپ خلاق رستوران داری دیجیتالی، توانسته کسب و کاری بر بال اندیشه را در عصر دیجیتال، طراحی و راه اندازی کند. وی، ایده این فعالیت خلاق و جالب را در سوشی بارهای ژاپن، کشور ربات های آسیا و همچنین در دوبی در سالهای اخیر مشاهده کرد و به این فکر افتاد تا تلفیق رباتیک و فناوری اطلاعات را در کسب و کار رستوران داری نوین پیاده کند.

ro6

پشت صحنه طراحی روبوشف

استارت آپی که به نظر می رسد، بتواند الگوی جالب و جذابی برای رستوران داری به خصوص کافی شاپ ها که پاتوق جوانان در تهران و شهرهای دیگر کشور است، بشود. در روبوشف، ربات انسان نما دیده نمیشود و شاید نسل بعدی این رستوران خلاق، بتواند بستر راه اندازی نخستین رستورانی که گارسون رباتیک دارد را فراهم کند.

در واقع گردشگری علمی برای آقای زیبا دل در مقصدهای گردشگری نوین و دیجیتالی آسیا مانند دوبی و توکیو، سبب شد تا وی بتواند ایده های بین المللی را در ایران در حوزه رستوران داری نوین پیاده کرده و اکنون، ۱۲ میز دیجیتالی این رستوران، بخشی از این ظرفیت را منعکس می کند.

اگر به این رستوران بروید، دوازده میز دیجیتالی را مشاهده خواهید کرد که ترتیب قرارگیری آنها به گونه ای است که هشت عدد از آن ها در مسیر دسترسی ربات ها قرار دارد. ربات هایی که غذای مورد نظر شما را از آشپزخانه تا سر میز شام دیجیتالی، هدایت می کنند.

در طراحی و ساخت میزهای دیجیتالی، به جز پنل و مادربورد این دستگاه، بقیه فعالیت های طراحی و ساخت توسط گروه آقای زیبا دل در روبوشف انجام شده و به قولی، یک فعالیت دانش بنیان بومی رخ داده است. آنهم توسط گروهی که از اعضای بنیاد ملی نخبگان بوده و در جشنواره های خوارزمی و مسابقات روبوکاپ ژاپن، حضوری فعال را در کارنامه خود دارند.

طراحی و ساخت این میزها در طول ۴ سال فعالیت تحقیق و توسعه زیبا دل و همکارانش انجام شده و نمونه ای منحصر به فرد از میزهای دیجیتالی رستورانی را خلق کرده اند. البته این فقط روبوشف نیست که میزهای دیجیتالی دارد و از این میزها می توان در برخی از رستوران های شمال شهر نیز مشاهده کرد.

اما این میزها نه به آشپزخانه اتصال دارد و و نه میتوانید بر روی آن، غذا بخورید. این میز های دیجیتالی، نشکن و ضد آب است و حتی در مقابل حریق نیز، مقاوم خواهد بود. اگر نوشیدنی شما بر روی این میز بریزد، بر خلاف نمایشگرهای رایانه یا آیفون که شاید آسیب ببینند، هیچ آسیبی به آن ها وارد نمی شود و در صورتی که کودکان، قاشق و چنگال خود را به میز بکوبند، تاثیری در میز ندارد چرا که نشکن هستند.

میزهای دیجیتالی رستوران روبوشف سعادت آباد تهران، به صورت کاملاً لمسی نیست و زیبا دل علت این امر را اینگونه توضیح می دهد:

ما در ابتدا این صفحات را فول تاچ ساختیم، اما وقتی دقیق به کارایی آن نگاه کردیم مشاهده کردیم که تمام لمسی بودن، برای مشتری محدودیت ایجاد می کند. مثلا اگر یک نفر دستش را به اشتباه روی میز بگذارد و ناخودآگاه گزینه هایی را انتخاب کند، یا قرار باشد کودکان تا لحظه انتخاب غذا به میز دست نزنند و دست به سینه باشند یعنی کار به درستی پیش نرفته است.

وی اضافه می کند که حدود ۲ سال بر روی سامانه تاچ این میزها کار شده و محصول نهایی آن چیزی است که امروز می توان در سعادت آباد تهران مشاهده کرد.

روبوشف، چه غذاهایی دارد؟

ro4

این رستوران رباتیک تهران، در حال توسعه منوی غذایی خود است و مرتب بر ظرفیت های آن می افزاید. اکنون میتوان غذاهایی که در بسیاری از رستوران های فست فودی شمال پایتخت یافت میشود را در اینجا مشاهده نمود. مثل: پنه آلفردو مرغ، پنه آلفردو گوشت، استیک فیله با سس قارچ، استیک مرغ با سس مخصوص، انواع پیتزاها و پیش غذاهایی مانند سیب زمینی و بال سوخاری و سالاد سزار.

شعار روبوشف

شعار روبوشف، تلفیق علم، صنعت و هنر آشپزی است. در این جا، همانطور که میتوانیم شیوه هایی از رستوران داری دیجیتالی در قرن بیست و یکم را مشاهده کنیم، طعم لذید فست فودهای مختلف را نیز قادر هستیم تجربه نماییم. گفتنیست شعار بزرگ: ترکیب علم، صنعت و هنر آشپزی، در یک صفحه بزرگ روی دیوار میانی فضای رستوران که مانند یک تخته سیاه و توسط زیبادل طراحی شده قابل مشاهده است.

این شعار روبوشف بوده و به نظر می رسد میکوشد تا چشم اندازهای کسب و کار خود را با این شعار مهم، راهبری کند. تصویری که در گوشه ای از آن، لئوناردو داوینچی نقش بسته شده و در گوشه ای دیگر، آلبرت انیشتن و در میان ابزارآلات رباتیک و فنی در میانه تصویر، یک ترازو را مشاهده می کنید که در یک طرف، پول و سکه و طرف دیگرش مغز انسان بوده که کفه مغز، سنگین تر از سکه ها نمایش داده شده است.

r2

تصویر تخت سیاه بزرگ در روبوشف، فلسفه شعار این رستوران دیجیتالی را معرفی میکند

موسسان این رستوران رباتیک، قصد رستوران داری ندارند و در نظر دارند تا توسعه میزهای دیجیتالی رباتیک را در کشورهای مختلف دنیا در دستور کار قرار داده و محصول دانش بنیان این استارتاپ را در مرزهای خارج از کشور عرضه کنند. تجارتی که به نظر میرسد، میتواند مخاطبان بسیاری را جذب کند و البته، در فضای اقتصاد مشارکتی امروز دنیا که بر خرد جمعی استوار است، فرصت های بسیاری را به ارمغان آورد.

«بدون سرویس، بدون مالیات، روبوشف، نخستین رستوران رباتیک ایران، فناوری داخلی = افتخار ملی.»

دی ماه روبوشفی ها خیلی داغ است و تقریبا هر کسی به رستوران دیجیتالی آنها می آید، بیشتر از غذا، از میزبانی و سیستم پذیرایی رباتیک آن ذوق زده می شود. فعالیتی که به نظر میرسد در ماه های آینده شاهد روشهای توسعه یافته تر این خدمات در دیگر رستوران­های تهران و حتی جهان باشیم.

ایده هایی از روبوشف

روبوشف، استارتاپ دیجیتالی جدید کشور در عرصه صنعت غذایی، ایده های خوبی برای استارتاپ ها دارد که میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:

۱- تلفیق فناوری اطلاعات در عرصه رستوران داری و صنعت غذایی، واقعیت غیر قابل اجتناب است.

۲- دنیای سنسورها و رباتیک، فضایی فرصت آفرین و خلاق را برای کسب و کارهای سنتی، از رستوران داری تا قنادی و کفاشی و حتی مزون های لباس و فروشگاه های عرضه پوشاک، فراهم می کند. دیجیتالی کردن بسیاری از فعالیت های سنتی کشور، بیش از هزینه، فکر خلاق و عزمی جزم نیاز دارد.

۳- روبوشف با جادوی اینستاگرام و شبکه های اجتماعی ویدئو محور، در حال معرفی بوده و این ظرفیت اطلاع رسانی دیجیتالی عمومی را میتوان برای توسعه کسب و کارهای سنتی در سراسر کشور، توصیه نمود.

۴- میتوان در عرصه رستوران داری، خلاق و صاحب برند و گواهی ثبت اختراع بود و این رویه و شیوه را در سراسر کشور و حتی دنیا، با بازاریابی و تبلیغات، دنبال کرد.

۵-روبوشفی ها در گفتگو با روزیاتو به این موضوع تاکید کردند که با وجود تلاش های مستمر، موفق به دریافت کمک های مادی و معنوی صندوق های حمایتی از فعالیت های دانش بنیان نشدند. امیدواریم، تسریع و تسهیل فعالیتهای کارآفرینی دانش بنیان، با کاهش بروکراسی اداری صندوق ها در برنامه ششم توسعه کشور در نظر گرفته شود.

ایده هایی برای روبوشف

۱- فروشندگان اپلیکیشن و حتی تولید کنندگان محصول و خدمات می توانند در نمایشگرهای قابل لمس روبوشف، در مدتی که مشتری منتظر دریافت غذا توسط سیستم رباتیک است، خدمات خود را تبلیغ کنند. آن هم در فضایی چند رسانه ای و جذاب و خوردنی.

۲- برقراری ارتباط بلوتوثی بین رایانه یا موبایل هوشمند مشتریان با سامانه دیجیتالی میزها برای تبادل اطلاعات و ارتباطات در زمینه های مختلف، می تواند فرصت های جالبی را در اختیار مشتریان و روبوشف در بلند مدت قرار دهد.

۳- ایجاد محیطی خاص برای نمایش تصاویر سلفی های مشتریان در صفحه دیجیتالی میزها تا پیش از سرو غذا، ایده ای است که میتواند برای خیلی ها، جالب توجه باشد. ایده میزهای سلفی گیر! ، همچون کوکاکولای سلفی گیر، می تواند یک ایده تجاری جذاب باشد.

۴- مشاهده اخبار، اطلاعات ویدئویی و تصویری و خیلی از موضوعاتی که میتواند در صفحات نمایش در مدت انتظار مشتری تا سرو غذا ارائه شود، از جمله مواردی است که فرصت های تجاری خوبی برای روبوشف فراهم کرده و مشتری را سرگرم خواهد کرد.

امیدواریم ایده های دیجیتالی و رباتیک در عرصه رستوران داری و سایر حوزه های کسب و کار ایران، بیش از پیش گسترش یابد.

۶ سال پیش
طه خصوصیمون رو چک کن

برای ویرایش باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج پاسخ باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

۶ سال پیش
??

برای ویرایش باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج پاسخ باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

پسران

دختران