آموزش

از زمین تا فضا

آشنایی با منظومه شمسی ( ناهید )


خلاصه :

این قسمت ناهید

سیاره ناهید (زهره)

نجوم یزد این سیاره در اساطیر قدیم به علت درخشندگی خیره کننده اش به الهه عشق و زیبایی معروف بود و در خشانترین جرم در آسمان شب است .


درخشندگی آن تا حدی زیاد است که اگر مکان آن مشخص شود حتی در روز هم می توان آن را با چشم غیر مسلح دید .
از لحاظ فاصله دومین سیاره نسبت به خورشید است و فاصله اش تا خورشید حدود 108 میلیون KM است
سیاره ناهید حدود 243 روز یک بار به گرد خود می چرخد و چرخش آن به دور  خورشید 225 روز طول می کشد که از این بابت منحصر به فرد است چرا که مدت شبانه روز آن طولانی تر از طول سال آن است . نکته جالب دیگر از حرکت ناهید اینست که جهت چرخش ناهید خلاف جهت چرخش محوری خورشید است و در این زمینه هم منحصر به فرد است . ( موافق عقربه های ساعت)

Venus-pioneer-uv

ناهید

قطر ناهید :
 قطر ناهید کمی کمتر از زمین و حدود 12100 کیلومتر است و جرمی حدود 82/0 جرم زمین را داراست و به خاطر همین ویژگی به خواهر دوقلوی زمین شهرت یافته است . 
 زهره هر چند  در آسمان زیبا به نظر می رسد ولی جهنمی سوزان و خرد کننده است چرا که دمای سطح آن بالغ بر 450 درجه سانتیگراد است و فشار جوی آن حدود 100 برابر فشار جوی زمین است که نمود واقعی یک جهنم است . 

زهره

قسمتی از سطح ناهید

 ناهید را هم به مانند تیر می توان قبل از طلوع خورشید در بیشترین کشیدگی غربی در آسمان صبحگاهی و بعد از غروب خورشید در بیشترین کشیدگی شرقی در آسمان شامگاهی دید .
بیشترین جدایی زاویه ای آن از خورشید 45 درجه است .
زهره به مانند ماه دارای صور و اهله است که جالب است بدانید در زمانی که ناهید به صورت هلال است بزرگتر در تلسکوپ دیده می شود و حتی با چشم غیر مسلح هم در آسمان درخشانتر است و دلیل این مسئله نزدیکی زهره در این زمان به زمین است.

iranastro

هلال ناهید

97 درصد جو متراکم ناهید را دی اکسید کربن تشکیل داده است که عامل اثر گلخانه ای در این سیاره می باشد . بخار آب ,مونوکسید کربن و ….. از ترکیبات اصلی جو ناهید می باشند .

نجوم_ایران

گذر ناهید از قرص خورشید

همین پدیده یعنی گذر ناهید (زهره) از قرص خورشید سبب کشف جو آن شد .

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

پسران

دختران