مقالات
🌙سلامت روزه داران 🌙
خلاصه :
دبستان دخترانه میزانبهترین مواد غذایی در سحر های ماه رمضان
برای دختران گلم که اولین سالهایی است که روزه میگیرند،خوردن سحری و افطار مناسب بسیار حایز اهمیت است.
وعده سحر وعده بسیار مهمی محسوب میشود،زیرا از جهتی باید به قدر کافی مغذی باشد تا نیازهای انرژی و مواد مغذی روزه دار را فراهم کند،و از طرفی باید از عطش و تشنگی روزه دار جلوگیری کند.
لذا توجه به برخی نکات لازم و ضروری است:
۱.خوردن غذاهای حاوی پروتئین حیوانی و گیاهی و کربوهیدارت به صورت ترکیبی که آبدار هم باشند مانند انواع خورشت های ایرانی ،همراه برنج بهترین گزینه برای مصرف در سحر محسوب میشود،البته بهتر است میزان روغن و سرخ کردن را در این خورشت ها به حداقل برسانیم.
۲.از مصرف غذاهای خشک و سرخ کردنی جدا اجتناب کنیم.
۳.قاطی پلو های ایرانی از قبیل لوبیا پلو،عدس پلو و ... هم که دارای ترکیب پروتئین گیاهی و حیوانی است نیز گزینه خوبی برای سحر های ماه مبارک رمضان است،البته بهتر است جهت جلوگیری از دل درد از ادویه هایی مثل زیره و دارچین در تهیه آنها استفاده شود.
۴.مصرف کاهو به خصوص و انواع سبزیجات قبل و یا حین مصرف غذا به شدت برای تأمین آب مورد نیاز بدن مفید میباشد،در صورت امکان مصرف کاهو و سکنجبین هم بسیار توصیه میشود.
۵.مصرف نوشیدنی سکنجبین+خاکشیر یا تخم شربتی میتواند در جلوگیری از تشنگی بسیار موثر باشد.
بهتر است زمان مصرف مواد غذایی بیشتر باشد تا باعث خوردن سریع و با عجله نشود.
سرکار خانم جلالی گرامی
مربی محترم بهداشت