دلنوشت

روانشناسی

روانشناسی

رنگ از دید روانشناسی


خلاصه :

  در مدارس رنگ فضا و تجهیزات آموزشی به دلیل شرایط سنی و روحی کودکان و نوجوانان از حساسیت بیشتری برخوردار است .

رنگ ها

رنگ یک انعکاس مرئی است که در اثر عبور یا انتشار یا بازتاب ترکیب رنگ ها توسط اشیاء به وجود می آید.از دیدگاه علمی ثابت شده که همه رنگ ها از تشعشع های نور خورشید است و هر شئ به میزان شفافیت و خاصیت جذب پرتو ها ٬ بعضی پرتو ها را جذب می کند و برخی را باز می تاباند ٬ در نتیجه آن شیء را به رنگ پرتوهای بازتاب شده می بینیم.(آیت الهی:1 و 2)

 واضح است که تاثیر انسان از رنگ، ماهیت کاملا روانی داشته و به طور غیر مستقیم در هنجارها، واکنش ها و رفتارهای فرد موثر است. اما باید توجه داشت؛ وقتی که از رنگ ها و اثرات جسمی و روحی آن بحث می کنیم، نباید انتظار اثرات شدید و قابل احساسی برای همه داشت، بلکه اثرات جزئی است زیرا در طول مدت طولانی روی هم انباشته می شود آثار و نتایج گسترده ای را در زندگی انسان بر جای می گذارد. هرآنچه در طبیعت وجود دارد به نوعی با ساختمان روحی و جسمی انسان مرتبط است.رنگ ها موجود در طبیعت در واقع ٬تعدیل کننده نیاز های روحی و روتنی انسان اند همچنین تامین مننده سلامت چشم و تعادل در چشم و روح نیز می باشد.  ( صبوری اردوبادی 73)

 ارتباط درک ما از زیبایی با رنگ بسیار ساده و فوری است و اگر هم هیچ شناخت تئوریک نسبت به رنگ نداشته باشیم به طور غریزی در موقعیتی قرار داریم که رنگ به راحتی در ما نفوذ می کند و عمق و گرما و تونالیته آن یعنی کیفیت عینی آن با بعضی از احساسات ما آمیخته می گردد.( اولیویوفراری9)

هرآنچه در طبیعت وجود دارد به نوعی با ساختمان روحی و جسمی انسان مرتبط است.رنگ ها موجود در طبیعت در واقع ٬تعدیل کننده نیاز های روحی و روتنی انسان اند همچنین تامین مننده سلامت چشم و تعادل در چشم و روح نیز می باشد. .(یوزباشی.تاریخ نداشت همایش بود)

 

 

 

روانشناسی رنگ ها

از روزگاران بسیار دور ، رنگ ها همواره پیرامون بشر را احاطه کرده و وی را تحت نفوذ خود در آورده اند ، و چندی بیش نیست که ما قادر به تولید رنگ و استفاده از آنها شده ایم . این استفاده روز افزون از رنگ ها ، همرا با رقابت فراینده میان تولید کنندگانی که مشتاق افزایش فروش محصولات خود هستند ،تحول زیادی را در زمینه روانشناسی رنگ پدید اورده است . هر چند وقتی این روانشناسی وارد صحنه بازاریابی می شورد ، بسیاری از پژوهش های آن مورد آزمون و خطا قرار می کیرد . مثلا یک تولید کننده شکر می داند که نباید محصول خود را در بسته سبز رنگ عرضه کند . رنگ های طبیعت در ما اثر گذارند و این آثار به گونه ای ژزف و اجتناب نا پذیر در جان و روح ما جایگزین شده است ؛ البته در مورد پیز هایی که خریداری می کنیم از آزادی انتخاب و سلیقه برخورداریم . به خاطر همین ملاحظات است که یک تولید کننده باید تحقیق نماید تا مطمئن شود ما خریداران ، جنس ائرا بر کالاهای مشابه ترجیح می دهیم . اگر محصول او شکر باشد ، در این صورت او می داند که باید شکر را در یک بسته آبی رنگ و یا حداقل دارای یک زمینه آبی عرضه کند و به هیچ وجه از رنگ سبز استفاده نکند . دلیلش این است که احساس فیزیولوژی انسان در رابطه با رنگ آبی ، (شیرینی) است در حالی که رنگ سبز احساس (گس) را در انسان پدید می آورد . چه کسی خواستار شکر (گس) است ؟(کتاب روانشناسیس رنگ ها نوشته ماکس لوشر ـ ترجمه ویدا ابی زاده)

 

روانشناسی کاربردی

عنوان (روانشناسی کارکردی) را بر عقایدی نهاده اند که انتخاب رنگ را با روانشناسی شخصیت مرتبط می سازد . در آزمایش رنگ لوشر ساختار یک رنگ ثابت است و به عنوان معنای واقعی آن تعریف شده و برای همه یکسان می باشد . مثلا رنگ آبی مایل به تیره ، به معنی (آرامش و سکوت) است صرف نظر از اینکه کسی این رنگ را دوست دارد یا نه . از سوی دیگر کارکرد عبارت است از (تمایل ذهنی نسبت به رنگ) و همین است که در مورد اشخاص مختلف فرق می کند و تفسیر های آزمایش لوشر نیز بر همان استوار است . شخصی ممکن است یک رنگ خاص را دوست داشته باشد ،دیگری شاید همان رنک را خسته کننده بداند ، و سومس نسبت به آن بی تفاوت باشد ، در حالی که چهارمی شاید کاملا از آن بدش بیاید . در آزمایشی که لوشر بر روی افراد انجام داد و علاقه آنها را نسبت به هر رنگ سنجید ، می توان نتیجه گرفت که معنای رنگ به نفسه تغییر نمی کند و ساختار آن ثابت می ماند ولی نسبت علاقه هر فرد با توجه به خصایص شخص متفاوت است . (کتاب روانشناسیس رنگ ها نوشته ماکس لوشر ـ ترجمه ویدا ابی زاده)

 

۶ سال پیش
عالی بود. عالی

برای ویرایش باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج پاسخ باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

عالی بود فقط اگه تونستی همه رنگ ها رو یک توضیحی ازشون بزار، خاکستری یادت نره:}

برای ویرایش باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج پاسخ باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای ویرایش باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج پاسخ باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.


پسران

دختران