مقالات

زندگی نامه

نیکولا تسلا

نابغه فراموش شده


خلاصه :

دانشمندی که به ما برق بی سیم می داد. 

نیکولا تسلا (Nikola Tesla) اغلب به عنوان یکی از مهمترین مخترعین تاریخ شناخته می‌شود، کسی که به خاطر اکتشافات خود در زمینه برق از زمان خود جلوتر بود و امروز نیز همچنان بر فناوری تأثیر می‌گذارد. با وجود دستاوردهای زیاد تسلا با بی‌پولی و فقر درگذشت، دستاوردهایی که می‌توانستند بیش از یک قرن کسب درآمد کنند. 

 دانشمند صربستانی - آمریکایی متولد ۱۰ جولای ۱۸۵۶ در دهکده‌ی اسمیلیان امپراتوری اتریش (کرواسی کنونی) است. تسلا عناوین علمی زیادی از جمله مخترع، مهندس برق، مهندس مکانیک، فیزیک‌دان و دانشمند آینده‌نگر را به خود اختصاص داده است. معروف‌ترین دستاورد این دانشمند بزرگ، سیستم تامین برق مدرن جریان متناوب یا AC است.

در بعضی جا ها آمده است که اپ در نوجوانی به قدر باهوش بوده که توانسته یک لامپ را از چند متری روشن کند.

تسلا در سال ۱۸۸۴ وارد آمریکا شد و در ۱۸۹۱ به شهروندی این کشور درآمد. وی در ابتدا مدتی در نیویورک زندگی نموده و در کارخانه ادیسون مشغول به کار بود. وی در ابتدا مسئول رفع ایرادهای طرح جریان مستقیم ادیسون بود، ولی در ادامه ایده جریان متناوب خود را با ادیسون مطرح کرد ولی با مخالفت ادیسون روبرو شد. ادیسون برای اصلاح طرح جریان مستقیم توسط تسلا به او پیشنهاد مبلغی به عنوان جایزه داده‌ بود ولی زمانی که تسلا اصلاحات را به وی نشان داده و از او درخواست پاداش کرد، ادیسون او پاسخ داد، “تسلا ، تو شوخی ما آمریکاییها را نمی‌فهمی” بنابراین تسلا استعفا داد. 

پس از آن وی شرکت خودش را ثبت کرد اما بعد از چند وقت او نتوانست با سرمایه گذاران بسازد و آنها او را از شرکت اخراج کردند و حقوقی به او دادند. با این که تسلا پول زیادی را دریافت کرده بود و می توانست زندگی خوبی و در حد عالی داشته باشد اما هدفش را فراموش نکرده بود «علم» و «پیشرفت» .

او با مارک توین آشنا شد و تحقیقات جالب و مهمی بر روی اشعه ایکس انجام دادند. اما آزمایشگاه آن ها آتش گرفت و تحقیقات او از بین رفت.

پس از آن تسلا بر روی رادیو کار کرد و به تحقیقاتی رسید  اما اختراع اش کامل نشد اما دانشمند دیگری از تحقیقات او استفاده کرد و اختراع را ثبت کرد. اما در آن حال بیشتر دانشمندان که طرفدار ادیسون بودند از تسلا بد می گفتند و او را تخریب می کردند و می گفنتد او فردی دیوانه است. پس از آن کسی روی اختراعات تسلا سرمایه گذاری نمی کرد. اما تسلا به تحقیقات خود ادامه داد و سرانجام در تاریخ ۷ ژانویهٔ ۱۹۴۳ در سن ۸۶ سالگی در فقر و  تنگدستی مرد.

ده تا از تحقیقات وی که کامل نشد که بعضی از آنها کمی دور از عقل بودند  بودند :

۱- اوسیلاتور

سالروز تولد نیکولا تسلا، نابغه ای که بحق خود نرسید

تسلا مدعی بود که با دستگاه کوچکی می‌‌‌تواند یک ساختمان عظیم را با خاک یکسان کند. او در حال شرح کار خود به یک خبرنگار بود که ناگهان با بالا بردن فرکانس دستگاه، همه‌ی اشیای آزمایشگاه در هوا غوطه‌‌ور شدند، این اتفاق به قدری شدید بود که مجبور به تماس با آتش‌نشانی و پلیس شدند و در نهایت قبل از اینکه ساختمان فرو بریزد تسلا دستگاه را با چکش نابود کرد

۲- مهار کردن امواج کیهانی

سالروز تولد نیکولا تسلا، نابغه ای که بحق خود نرسید

تسلا عقیده داشت اگر بتواند ماشینی مناسب برای مهار این انرژی بسازد، می‌‌تواند مشکلات انرژی در دنیای کنونی را برطرف کند. او معتقد بود که اجزاء بسیار کوچک با شارژ الکتریکی کم به صورت روزانه با سرعتی بالاتر از سرعت نور، بصورت باران بر روی زمین می‌‌بارند.

۳- الکترودینامیک‌‌های القائی

سالروز تولد نیکولا تسلا، نابغه ای که بحق خود نرسید

تسلا پدر جریان متناوب یا AC است، اما همواره رویای دنیایی که بصورت بی‌‌سیم انرژی خود را تامین ‌می‌‌کند را در سر می‌‌پروراند. برای عملی کردن این رویا، او پیشنهاد ساخت سیستم بی‌‌سیم جهانی را داد، که در آن برج تسلا انرژی و الکتریسیته را بصورت بی‌‌سیم به کل دنیا مخابره می‌‌کرد. او سعی در اثبات عملی بودن این ایده‌‌ی خود با استفاده از کویل تسلا، که با فاصله‌‌ای چند سانتی‌‌متری می‌‌توانست لامپ کوچکی را روشن کند، داشت.

۴- آتش‌ سرد

نیکولا تسلا و ده مورد از بزرگ‌ترین نظریات و اختراعات او

جریان الکتریسیته‌‌ای با ولتاژ ۲/۵ میلیون ولت که دائما در حال تناوب بود، انرژی خود را به بدن انسانی که بر روی صفحه‌‌ای فلزی ایستاده است، منتقل می‌‌کرد. تصور این صحنه خود بسیار شگفت‌‌انگیز است. فردی در بین آتش میلیون‌‌ها ولت الکتریسیته محاصره شده و رعدهای الکتریسیته او را در بر گرفته‌‌اند. این روش با توجه به رسانا بودن بدن انسان به نظر عملی است و حتی می‌‌توانست تمیزی بهتری نسبت به صابون و آب به ارمغان آورد. 

۵- تسلاسکوپ

تسلاسکوپ

وسیله‌ای برای ارتباط با موجودات بیگانه. تسلا مدعی بود که در موارد مختلف توانسته است با موجوداتی غیرعادی ارتباط برقرار کند، اما این ادعای او هیچ‌ وقت به اثبات نرسید. او ادعا می‌‌کرد زمانی که در آزمایشگاه خود در کلرادو مشغول کار بود، صداهایی عجیب می‌‌شنید که مانند آن را قبلا جایی بر روی زمین نشنیده بود. او این صداهای کلیک مانند را در حال کار بر روی مخابره‌‌کننده‌‌ی مغناطیسی خود شنیده بود. کلیک‌‌ها بصورت واضح و در دسته‌‌های یک تا چهار عددی منتقل می‌‌شدند، که شباهت زیادی به کدهای مورس داشتند.

۶- اشعه‌ی مرگبار

سالروز تولد نیکولا تسلا، نابغه ای که بحق خود نرسید

تسلا به شدت مخالف جنگ بود و تلاش بسیاری برای ساخت اشعه‌‌ی مرگبار و جلوگیری از وقوع آن به خرج داد. اشعه‌‌ی مرگبار در اصل به عنوان شتاب‌‌دهنده‌‌ای برای ذرات عمل می‌‌کرد که می‌‌توانست دسته‌‌ای از ذرات با انرژی بالا را تا فاصله‌‌ی ۴۰۰ کیلومتری پرتاب کند. او مدعی بود این دستگاه می‌‌تواند موتورها را ذوب کرده و هرگونه هواپیمایی را منهدم سازد. تسلا مدعی بود اختراع او می‌‌تواند با هزینه‌ی دو میلیون دلاری، پدافند هوایی نامحدودی را ایجاد کند.

۷- کنترل آب و هوا

سالروز تولد نیکولا تسلا، نابغه ای که بحق خود نرسید

تسلا فکر می‌‌کرد که راه حلی برای این مشکل پیدا کرده است. او تصور می‌‌کرد که می‌‌توان دمای زمین را، با وسیله‌‌ای که مانند ترموستات عمل می‌‌کند کنترل کرد. او مدعی بود می‌‌توان با ارسال امواج رادیویی، میدان مغناطیسی زمین را تحت تاثیر قرار داده و امواج رادیویی پایایی ایجاد کرد. سپس می‌‌توان با این امواج، جریان‌‌های باد را تحت تاثیر قرار داد و با تغییر مسیر آنها آب ‌و‌ هوای زمین را کنترل کرد.

۸- اسلحه‌ اشعه‌ ایکس

اسلحه‌ اشعه‌ی ایکس

کشف اشعه ایکس توسط ویلیام رونتگن (William Roentgen) بسیاری از افراد از جمله تسلا را مجذوب خود کرد. با استفاده از طرح های اولیه رونتگن، تسلا شروع به گسترش آزمایش‌های خود با اشعه ایکس کرد. تسلا مردم را به آزمایشگاه خود دعوت می‌کرد تا شاهد آزمایش‌های وی باشند.

در طول این مدت تسلا با مارک تواین (Mark Twain) که شاهد آزمایش‌های او بود رابطه بسیار نزدیکی داشت. تواین و تسلا غالباً در حال بازی با اسلحه‌ اشعه ایکس بودند که تسلا اختراع کرده بود. گفته می‌شود که این دو نفر نوار فیلم را از دیوار آویزان کرده و سپس با اسلحه اشعه ایکس به آن شلیک می‌کردند. اسلحه‌ای که تسلا اختراع کرده بود، توانایی شلیک مقادیر عظیم پرتوی ایکس از مسافت ۱۲ متری داشت.

اگرچه این اختراع برای تواین و تسلا فوق العاده سرگرم کننده تلقی می‌شد، اما با شکست روبرو شده و هیچوقت نتوانست عملی شود. نقشه‌های اشعه ایکس تسلا و تواین امروز هم در دسترس هستند.

۹- متناوب کردن جریان

سالروز تولد نیکولا تسلا، نابغه ای که بحق خود نرسید

در آن زمان ژنراتور جریان مستقیم مشکلات فراوانی داشت و ادیسون به تسلا وعده داده بود که اگر این مشکلات را رفع کند، به او ۵۰ هزار دلار پرداخت خواهد کرد. تسلا به آنچه که از وی خواسته شده بود عمل کرد، و پتنت‌‌های زیادی برای رفع مشکلات ژنراتور ادیسون به ثبت رساند، اما ادیسون هیچ‌‌گاه به وعده‌ی خود عمل نکرد و هیچ‌‌گونه مبلغی به تسلا پرداخت نکرد.

این اتفاق باعث شد تا تسلا شرکت ادیسون را ترک کرده و شرکت جدیدی برای خود تاسیس کند. پس از تاسیس شرکت خود جریان متناوب را اختراع کرد که بعدها باعث بوجود آمدن جنگ جریان‌ها شد ولی مزایای واضح و فراوانی در استفاده از جریان متناوب وجود داشت، از جمله توانایی تغییر ولتاژ و ارسال جریان به مسافت‌های طولانی که صرفه‌جویی فراوانی در زمینه‌ی انرژی و هزینه، برای مصرف کننده به‌ همراه داشت.

۱۰- روشن کردن کره‌‌ی زمین

روشن کردن کره‌‌ی زمین

تسلا قصد داشت جریان بزرگی از انرژی مانند اسلحه‌‌ی امواج فرابنفش را به قسمت بالایی اتمسفر کره‌‌ی زمین شلیک کند، تا با تحریک گازهای کم فشار موجود در آن ناحیه، کره‌ی زمین به طور کامل روشن شود.

 

 

چیزی که تسلا برایمان می ساخت. 

5 Visions That Showed Nikola Tesla Was Ahead of His Time | Live Science 

چیزی که دانشمندان برایمان ساختند.

HD wallpaper: transmission towers, black, electric, sunset, dusk, sky, power  lines | Wallpaper Flare

 

 

پایان 

۳ سال پیش
پوریا سلام. مطلب باحالی بود. دمت گرم.
اینم لینک منه.دوست داشتی بیا یه نیگا بنداز
https://www.hedayatmizan.ir/site/content/41715

برای ویرایش باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج پاسخ باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای ویرایش باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج پاسخ باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

۳ سال پیش
سلام
بسيار عالي و مفيد

ممنونم

برای ویرایش باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج پاسخ باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

پسران

دختران