معرفی

علوم تجربی :

آداب اجتماعی

غذا و آداب راهی کردن مسافر ...


خلاصه :

  آشِ پشتِ پا نام گونه‌ای آش سنتی ایرانی است.

*آش پشت پا*

آش پشت پا نام گونه‌ای آش و رسم بین مردم ایران است به این ترتیب که خانوادهٔ شخص مسافر، سرباز و … سه روز پس از رفتن او این آش را می‌پزند و به خویشاوندان، همسایگان و یا فقیران می‌دهند و اعتقاد دارند برای مسافر خیر با همراه می‌آورد. به آیین و رسم پختن آش پشت پا، «پشت پاپزان» گفته می‌شود. این آش اغلب از حبوبات و سبزیجات مرسوم آش به همراه ادویه و معمولا کشک تهیه می‌شود.

آش پشت پا یکی از غذاهایی است که واقعا خوردن دارد. این آش تقریبا یک هفته پس از رفتن زائر با جمع شدن اقوام و فامیل‌ها کنار هم و با یاد کردن از صفات نیک و پسندیده کسی که در زیارت است پخته شده و معمولا علاوه بر اعضای فامیل بین همسایگان محله نیز پخش می‌شود.

در زمان دفاع مقدس نیز خانواده رزمندگان برای فرزندان دلاور خود آش پشت پا می پختند.

۶ سال پیش
سلام
ان‌شاءالله براي شما آش پشت پاي سفر به عتبات را بپزند.

برای ویرایش باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج پاسخ باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای ویرایش باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج پاسخ باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

پسران

دختران