معرفی
۳
علوم تجربی :
آداب اجتماعی
غذا و آداب راهی کردن مسافر ...
خلاصه :
آشِ پشتِ پا نام گونهای آش سنتی ایرانی است.*آش پشت پا*
آش پشت پا نام گونهای آش و رسم بین مردم ایران است به این ترتیب که خانوادهٔ شخص مسافر، سرباز و … سه روز پس از رفتن او این آش را میپزند و به خویشاوندان، همسایگان و یا فقیران میدهند و اعتقاد دارند برای مسافر خیر با همراه میآورد. به آیین و رسم پختن آش پشت پا، «پشت پاپزان» گفته میشود. این آش اغلب از حبوبات و سبزیجات مرسوم آش به همراه ادویه و معمولا کشک تهیه میشود.
آش پشت پا یکی از غذاهایی است که واقعا خوردن دارد. این آش تقریبا یک هفته پس از رفتن زائر با جمع شدن اقوام و فامیلها کنار هم و با یاد کردن از صفات نیک و پسندیده کسی که در زیارت است پخته شده و معمولا علاوه بر اعضای فامیل بین همسایگان محله نیز پخش میشود.
در زمان دفاع مقدس نیز خانواده رزمندگان برای فرزندان دلاور خود آش پشت پا می پختند.
علیرضا توانا
۶ سال پیش
انشاءالله براي شما آش پشت پاي سفر به عتبات را بپزند.
امیرحسین خرم نژاد
۶ سال پیش