رویدادهای مدرسه

نکات کلیدی روشهای صحیح مطالعه و درس خواندن


خلاصه :

نکات کلیدی در مطالعه و خواندن دروس

یک تقویم برای ترم تحصیلی تان آماده کنید:

در شروع هر ترم، یک تقویم برای آن تهیه کنید. همینطور که در طول ترم پیش می روید این برنامه را هم به روز کنید. در اینجا نکاتی برای تهیه یک تقویم ترمی عنوان می کنیم:

  • تکالیف مدرسه و دانشگاه تان را به همراه موعد مقرر و آزمون های برنامه ریزی شده یادداشت کنید.
  • فعالیت های مدرسه و دانشگاه که از قبل برنامه ریزی شده اند را یادداشت کنید.
  • فعالیت هایی مشخصی که باید خارج از مدرسه و دانشگاه انجام دهید را به آن اضافه کنید .


یک برنامه ریزی هفتگی درست کنید :

هر جمعه و قبل از شروع هفته ی تحصیلی، یک برنامه ریزی هفتگی تهیه کنید. در طول هفته آن را به روز کنید. اینجا نکاتی برای انجام این کار عنوان می کنیم.

  • کلاس های روزانه تان را یادداشت کنید.
  • هر کاری که باید از برنامه ترمی تان انجام شود را وارد لیست هفتگی تان کنید.
  • یادداشت های کلاسی هفته های قبل را مرور کنید تا ببینید نیازی به اضافه کردن هرگونه فعالیت اضافی دیگری دارید یا نه.
  • هر فعالیت خارج از مدرسه یا دانشگاهی که در طول هفته با آن درگیر خواهید شد را بنویسید.
  • مطمئن شوید برای انجام تکالیف، کار روی پروژه ها، و مطالعه برای آزمون ها زمان کافی در نظر گرفته اید. این زمان ها می تواند در طول ساعات مدرسه، بلافاصله بعد از مدرسه، عصرها و آخری هفته ها باشد.


یک برنامه روزانه داشته باشید :

  • هر هفته قبل از شروع یک روز تحصیلی، یک برنامه روزانه برای روز بعد تهیه کنید.
  • مواردی از برنامه هفتگی که باید انجام شود را در برنامه روزانه تان وارد کنید.
  • مواردی از روز قبل که هنوز نیاز انجام شدن دارند را وارد برنامه روزانه کنید.
  • یادداشت های کلاسی که تمام کرده اید را مرور کنید و ببینید آیا نیازی به اضافه کردن فعالیت اضافی دیگری هست یا نه.
  • هر گونه فعالیت خارج از مدرسه یا دانشگاه که در طول روز با آن درگیر خواهید بود را به برنامه روزانه تان اضافه کنید.
  • برنامه هفتگی تان باید حاوی جزئیات بیشتری نسبت به برنامه ترمی شما داشته باشد. برنامه روزانه هم جزئیات بیشتری نسبت به برنامه هفتگی خواهد داشت. استفاده از برنامه ترمی، هفتگی و روزانه به شما در استفاده بهتر از زمانتان کمک خواهد کرد.
  •  
  • بهترین روشهای مطالعه صحیح و درس خواندن و تندخوانی
  • اگه ازین تیپ مطالب خوشتون میاد روی لینک بالا کلیک کنید تا وارد سایت سمینار ما بشید که اغلب ازین موضوعات میذاره 

 

 

1) جمع کردن حواس: این شیوه ممکن است در ظاهر ساده به نظر بیاید، ولی در عین حال بسیار موثر است. وقتی که حواستان پرت می شود مرتب به خودتان هشدار دهید که ” حواست را جمع کن “. این روش کم کم باعث می شود که توجه شما به موضوع مورد نظرتان جلب گردد.

2) روش عنکبوتی: اگر شما تار عنکبوتی را تحریک کنید، تار تکان می خورد و عنکبوت نسبت به جنبش تار از خود واکنش نشان داده و می خواهد علت حرکت را بیابد. ولی وقتی این عمل چندین بار تکرار شود، خواهید دید که عنکبوت دیگر نسبت به حرکت تار هیچ عکس العملی از خود نشان نمی دهد و متوجه می شود که حشره ای به دام او نیفتاده است. این روش را یاد گرفته و ذهن خود را پرورش دهید و در برابر حواس پرتی تسلیم نشوید. شما باید تمرکزتان را بر روی هدفی که در ذهن دارید، حفظ کنید.

3) فرصتی برای افکار مزاحم: در طول روز زمان خاصی را به فکر کردن درباره مسائلی که به ذهن شما خطور می کند و تمرکزتان را بهم می زند اختصاص دهید. به طور مثال ساعت 7 تا 7:30 بعدازظهر زمانی است که شما می توانید به این افکار بپردازید. هنگامی که این افکار مزاحم در طول روز به ذهن شما خطور کرد و باعث نگرانی شما شد، به یاد بیاورید که زمان ویژه ای را برای آنها در نظر گرفته اید و اجازه دهید که از ذهن شما خارج شود. کسانی که از این روش استفاده کرده اند، توانسته اند ۳۵% از افکار مزاحم را در طول ۴ هفته در خود کاهش دهند و این تغییر بزرگی است.

4) چوب خط زدن برای افکار مزاحم: کارت های کوچکی درست کنید و آنها را به سه قسمت مساوی برای صبح و بعد از ظهر و شب تقسیم کنید. هر بار که حواستان پرت شد، یک خط در قسمت مخصوص بکشید و برای هر روز یک کارت برای خود تهیه کنید. به مرور متوجه خواهید شد که تعداد خط ها روز به روز کاهش می یابد و این واقعا جالب است.

5) زمان استراحت: وقتی که ما برای مدت طولانی می نشینیم، خون بدن ما به دلیل نیروی جاذبه، به طرف پایین ترین نقطه بدن یعنی پاها کشیده می شود. ماهیچه های ما همانند یک پمپ عمل می کنند. هنگامی که پس از نشستن راه می رویم، خون به طور یکنواخت به سراسر بدن می رسد. در نتیجه اکسیژن بیشتری به مغز شما می رسد و احساس شادابی و سرحالی می کنید.

6) عوض کردن موضوع: بسیاری از دانش پژوهان به وسیله تغییر موضوع مطالعه به تمرکزشان کمک می کنند. شما هم می توانید با تغییر موضوع درس به تقویت تمرکز خود کمک کنید.

7) جایزه و پاداش: زمانی که کاری را به طور کامل انجام دادید، به خودتان پاداش دهید. کار شما ممکن است خیلی کوچک و یا بزرگ باشد. شما هم می توانید متناسب با کارتان برای خود جایزه و یا پاداش در نظر بگیرید. این جایزه می تواند خواندن یک مطلب جالب و دیدن یک فیلم و یا هر چه شما دوست دارید باشد

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

پسران

دختران