آموزش

۵تا از بزرگترین گردباد های جهان

۵تا از بزرگترین گردباد های جهان

گردباد


خلاصه :

  مرگبارترین طوفانی که تاکنون در تاریخ شناخته شده، طوفان بزرگ و وحشت آوری است که باز هم کشور بنگلادش را گرفتار کرد. کلا کشور بنگلادش چون در مرکز تولید گردباد و طوفان های بزرگ قرار گرفته، سال   

هیولای خشمگین در سه شهر بنگلادش


بنگلادش یکی از مهم ترین کشورهایی است که در کانون ایجاد گردباد قرار دارد و تاکنون دهه ها طوفان مرگبار در آن اتفاق افتاده است.

 

 


دومین طوفان مرگباری که در تاریخ بنگلادش به ثبت رسید در سال 1973 (1343) اتفاق افتاد. این طوفان بزرگ و گسترده در سر راه خود مناطق عمده ای در مانیگانی، سینگاری و ناوابگانی را نابود کرد. در زمان وقوع طوفان، مردم وحشت زده سعی داشتند خود را در هر مکانی که فکر می کردند امن است و آن ها را از خطر طوفان کشنده در امان نگاه می دارد پناه بگیرند اما متاسفانه هنگامی که یک گردباد به پا می خیزد، جای امنی وجود ندارد و هر چیزی که سر راهش قرار بگیرد را نابود می کند. روستاهای زیادی از جمله کل روستای بالوهار، همراه با بخش عمده ای از 9 روستای دیگر کاملا محو شدند و از آن ها جز خرابه ای، باقی نماند. شمار کشته شدگان در این گردباد مرگبار به 681 نفر رسید. این طوفان مرگبار جزو بزرگ ترین گردبادهای تاریخ شناخته می شود.

 



2- مرگبارترین گردباد دنیا


مرگبارترین طوفانی که تاکنون در تاریخ شناخته شده، طوفان بزرگ و وحشت آوری است که باز هم کشور بنگلادش را گرفتار کرد. کلا کشور بنگلادش چون در مرکز تولید گردباد و طوفان های بزرگ قرار گرفته، سال های زیادی تجربه طوفان های مرگباری را داشته که بیشتر این طوفان ها در ماه آوریل اتفاق می افتد. این گردباد که مرگبارترین طوفان تاریخ نیز هست، در 26 آوریل 1989 (1368) در شهرهای دولتپور و سالتوریای کشور بنگلادش رخ داد. در این سال، شش ماهی می شد که بنگلادش با خشکسالی دست و پنجه نرم می کرد و هواشناسان یکی از علل این طوفان عظیم را نیز همان خشکسالی دانسته اند.

 

 

 

هواشناسان می گویند خشکسالی این کشور به شرایط جوی اجازه داده بود تا گردباد عظیم مرگباری را ایجاد کند، به هر حال این گردباد مرگبار همچنان که می چرخید هر چیزی را تا شعاع دو کیلومتری نابود می کرد. این بلای طبعیی در عرض تنها چنددقیقه، جان بیش از 1300 نفر را گرفت و 12 هزار نفر را زخمی و روانه بیمارستان کرد. این هیولای خشمگین شهرهایی را که در سر راهش قرار داشت به کلی ویران کرده و 80 هزار نفر را بی خانمان کرد. متاسفانه در آن سال، قحطی و فقر و کمبود بهداشت در کشور بنگلادش بیداد می کرد.

 



3- گردباد پاکستان

 

 


در تاریخ 14 آوریل سال 1969 (1348)، در قسمت شرق پاکستان در شهر داکا که هم اکنون جزو شهرهای بنگلادش شمرده می شود، طوفان بزرگی اتفاق افتاد که علاوه بر خرابی های زیادی که به بار آوردباعث شد بیش از 700 نفر جانشان را از دست بدهند. بعد از طوفان بزرگ داکا، تخمین زده شد که حداقل چهار هزار نفر مجروح و زخمی شدند و هزاران نفر نیز خانه های خود را از دست دادند. در همان روز، طوفان بزرگ دیگری در یکی از شهرهای مرزی شرق پاکستان به نام هومنا آپازیلا رخ داد که هواشناسان اعلام کردند این گردباد ادامه گردباد عظیم داکا بوده است. طوفان دراین شهر نیز 220 کشته و ویرانی های زیادی برجا گذاشت، در مجموع در این دو طوفان بزرگ، بیش از 923 نفر کشته شدند و طوفان شرق پاکستان به عنوان دومین گردباد مرگباری که تاکنون در تاریخ اتفاق افتاده شناخته شد.

 



4- خشم در والتا

 

 


یکی از کشنده ترین طوفان هایی که تاریخ تاکنون دیده، طوفان والتا در شهر مالت است. گفته می شود هنگامی که در سال 1956 (1328)، ناوگان حمل و نقل دریایی در بندر طوفان عظیم اتفاق افتاد که باعث شد کل ناوگان حمل ونقل دریایی مالت نابود شود. این طوفان در سر راه خود، جان بیش از 600 نفر را گرفت و خرابی های جبران ناپذیری را به این شهر بندری وارد کرد. با آنکه منابع متناقضی درباره این گردباد مرگ آور وجود دارد اما یک حقیقت کاملا روشن است، طبق گفته شاهدانی که از این طوفان عظیم جان سالم به در برده بودند آسمان به یکباره تیره و تار شده بود و ابرهای خاکستری زیادی آسمان را پوشانده بودند. گردباد اولین بار مانند یک فواره بزرگ از درون دریا آغاز شد و قبل از این که به خشکی برسد مثل یک قیف بزرگ چرخان سیاه رنگ آسمان و زمین را به هم دوخته بود اما هیچکس گمان نمی کرد این طوفان دریایی تبدیل به گردبادی تمام عیار در خشکی شود.

 



5- گردباد مادارگانج


در سیزده می 1996 (1375) برای چهارمین بار، گردباد عظیمی در بنگلادش به راه افتاد که ناحیه مادارگانی تا میرزاپور را نابود کرد.

 

 


در این حادثه بیش از 30 هزار خانه کاملا نابود شد و هزاران نفر به خانمان و صدها نفر زخمی شدند، همچنین گزارش شده که در این ناحیه، بیش از 700 نفر جان خود را از دست دادند و محصولات مزارع زیادی به طور کلی از بین رفت.


به نظر می رسد با وجود این طوفان های خشمگین زیاد در کشور بنگلادش، فقر و خشکسالی دو ماجرای کاملا عادی باشد

۵ سال پیش
بسيار خوب

برای ویرایش باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج پاسخ باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

پسران

دختران