مقالات
سرما خوردگی
پیشگیری از سرما خوردگی
اقای وصال اقای مخلص الامه
خلاصه :
درمان سرما خوردگیسرماخوردگی(به انگلیسی: common cold) که با نامهای نازوفارنژیت (nasopharyngitis)، رینوفارنژیت (rhinopharyngitis) و زکام حاد (acute coryza) نیز شناخته میشود، بیماری واگیردار مربوط به دستگاه تنفسی فوقانی است که عمدتاً بینی را تحت تأثیر قرار میدهد. سرماخوردگی معمولاً با خستگی، عطسه و سردرد آغاز میشود و با علائمی چون سرفه، گلودرد، آبریزش بینیو تب ادامه مییابد و معمولاً هفت تا ده روز بعد برطرف میشود و برخی علائم ممکن است تا سه هفته طول بکشد. بیش از دویست نوع ویروس عامل سرماخوردگی وجود دارد، با این حال راینو ویروسها (که خود بیش از ۹۹ نوع مختلف شناختهشده هستند) متداولترین عامل این بیماری هستند. ویروسهای عامل بیماری میتوانند تا مدت زمانی طولانی (برای راینو ویروس تا بیش از ۱۸ ساعت) در محیط فعال بمانند و ممکن است از دستان به چشمان و بینی که محل عفونت هستند، منتقل شوند. ویروس از طریق عطسه، سرفه و تماس با افراد یا اشیاء آلوده قابل انتقال به بدن است.
عفونت دستگاه تنفسی فوقانی بر اساس قسمتهایی از بدن که بیشتر دچار عفونت میشوند، دستهبندی میگردند، که سرماخوردگی عمدتاً بینی، سینوسها (سینوزیت)، (گلوفارنژیت) و همچنین یک یا هر دو چشم را با التهابملتحمه تحت تأثیر قرار میدهد. علائم بیماری معمولاً به وانش دستگاه ایمنی بدن بیشتر مرتبط هستند تا به بافتهایی که ویروس از بین میبرد. تشخیص بیماری سرماخوردگی از آنفلونزا بسیار مشکل و گاهی غیرممکن است، در آنفلوآنزا علائمی مانند سردرد، درد عضلات و تب شدت بیشتری دارند که البته در سرماخوردگیهای شدید هم به همان شکل است. با هر بار ابتلا به بیماری، بدن انسان پادتن مربوط به ویروس را تولید میکند تا در آینده دیگر به آن مبتلا نشود، اما از آنجا که بیش از دویست ویروس مختلف باعث سرماخوردگی میشوند، با هر بار ابتلا باید پادتن مختص آن ساخته شود و برای همین یک فرد در طول زندگی خود بهطور متوسط ۵۰ بار (بزرگسالان دو تا پنج بار در سال و کودکان شش تا ده بار در سال) به سرماخوردگی مبتلا میشود..
همچنین به دلیل همان دویست ویروس، ساختن واکسن سرماخوردگی مشکل و غیرممکن است و هیچ دارویی برای این بیماری تاکنون به وجود نیامده است، اگرچه علائم بیماری را با داروهای تببر (مانند استامینوفن) یا ضدآبریزش بینی (مانند آنتیهیستامین) میتوان کاهش داد. در بعضی موارد که احتمال ابتلا به یک بیماری باکتریایی (مانند برونشیت، سینه پهلو، سینوزیت و عفونت گوش میانی) وجود دارد، از پادزیست برای درمان آن استفاده میشود، اما پادزیستها هیچ تأثیری بر روی ویروس سرماخوردگی ندارند. برخی نیز معتقدند که ویتامین ث یا قرص روی یا عسل میتواند باعث بهبودی علائم بیماری شود که بهطور کامل به اثبات نرسیدهاست. بهطور کلی پیشگیری از بیماری آسان است، زیرا ویروس عامل بیماری مدت زمان محدودی را زنده میماند و با شستوشوی دستها که یکی از راههای مهم برای پیشگیری است، میتوان آن را از بین برد و برخی شواهد استفاده از ماسکهای بینی و دهان را نیز مؤثر میدانند.
سرما خوردگی واکسن ندارد. مهمترین راههای پیشگیری عبارتند از:شستن دست ها لمس نکردن چشمها، بینی یا دهان با دستان نشسته؛ و دور ماندن از افراد بیمار. ماسک صورت هم میتواند برای پیشگیری از این بیماری مناسب باشد.درمانی برای سرما خوردگی وجود ندارد، ولی علایمش میتواند بهبود یابند. داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مثهم کمتر.ل یبوپروفن میتواند به درد کمک کندنباید از آنتیبیوتیکها استفاده شود معمولاً بیماری، خود به خود بین ۷ تا ۱۰ روز (پروسه درمان) درمان میشود، شاید
محمد صدرا درویش اسکندری
۴ سال پیش
ᎥᏞᎥᎪ ᎠᎾᏞᎪᏆᎥ
۴ سال پیش
ᎥᏞᎥᎪ ᎠᎾᏞᎪᏆᎥ
۴ سال پیش
محمدحسین جباری
۴ سال پیش
ᎥᏞᎥᎪ ᎠᎾᏞᎪᏆᎥ
۳ سال پیش
سروش شیخ محمدی
۳ سال پیش
سروش شیخ محمدی
۳ سال پیش
محمد صدرا درویش اسکندری
۴ سال پیش
msab3F
۴ سال پیش
محمدحسین جباری
۴ سال پیش
ᎥᏞᎥᎪ ᎠᎾᏞᎪᏆᎥ
۳ سال پیش
msab3F
۴ سال پیش
محمدحسین جباری
۴ سال پیش
msab3F
۴ سال پیش
محمدحسین جباری
۴ سال پیش
محمدحسین جباری
۴ سال پیش
تابلوعه که از ویکی پدیا کپی برداری کردی
دباره تحدید 🗡🔪🔫🏹🏍🚔🚓میکنم می کشمتا و دیگه بهت 💲💱🔮💵💴💰💍💎💜👑🖒نمیدم ودیگه می خوام تو رو بکشم
🔫🔪🗡💣💩👻👽👾💀😱🚔🚓🏍🏹💩😈👹👺😡😵😨😡😠😩😬😰☹😱💀👻👽👾😐😑😐😑😐😑😐😑😐😑😐😑😐😑😐😑😐😑😐😎😎😎 🏹🗡🔪🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🔫🚔🚓🚔🚓🚔🔥🔥🔥🔥🏍🏍🏍⚠☠☠☠☠☠☠☠☡☢☢☢☢☡⚠☡⚠😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎💩
A.L.I ali akbarian
۴ سال پیش
ᎥᏞᎥᎪ ᎠᎾᏞᎪᏆᎥ
۳ سال پیش
A.L.I ali akbarian
۳ سال پیش
A.L.I ali akbarian
۴ سال پیش
A.L.I ali akbarian
۴ سال پیش