آموزش

مصطفی اسماعیل

مصطفی اسماعیل

قاری بسیار بزرگ


خلاصه :

یکی از بزرگ ترین قاری های دنیا

مصطفی اسماعیل (۱۷ ژوئن ۱۹۰۵–۲۶ دسامبر ۱۹۷۸) قاری قرآن اهل مصر بود که از او به عنوان ملک القراء یکی از بزرگترین قاریان معاصر نام می‌برند.[۱]

بسیاری در قرائت قرآن از نحوه صوت او تقلید می‌کنند.[۲]

مصطفی اسماعیل، ۲۶ دسامبر ۱۹۷۸ درگذشت. با درگذشت اسماعیل، رو به پایان نهادن دوران طلایی قاریان مصری آغاز شد.[۳]

مصطفی محمد المرسی ابراهیم اسماعیل، روز 17 ژوئن 1905 میلادی در روستای میت غزال، واقع در استان الغربیه مصر متولد شد. از سنین کودکی و با تشویق و نظارت پدربزرگش در مکتبخانه روستا شروع به حفظ قرآن کرده و قبل از 12 سالگی حافظ کل قرآن شد. اساتید قرآن او نیز شیخ ابوحشیش و شیخ ادریس فاخر بودند. از 17 سالگی وارد آموزشگاه الازهر در شهر طنطا شده، و به صورت حرفه‌ای زیر نظر شیخ ابراهیم سلام به فراگیری علوم قرآن و قرائات پرداخت، و به واسطه صدای بی نظیر و استعداد فوق العاده ای که داشت طولی نکشید که به عنوان قاری معروفی در شهر طنطا و مناطق همجوار مانند المنصوره و اسکندریه و... شناخته شد.

در سال 1944 میلادی، در محفل جشن ولادت پیامبر گرامی اسلام در مسجدامام حسین (ع) تلاوت کرد؛ تلاوتی ازسوره تحریم و حاقه که به صورت مستقیم از رادیو پخش شد، و این تلاوت دروازه‌های شهرت را به روی شیخ مصطفی گشود. در ادامه، به عنوان قاری قصر ملک فاروق و همچنین مسجد الازهر قاهره منصوب گردیده و از جمله قاریان رسمی رادیوی مصر شد، و خیلی زود آوازه تلاوتهای ایشان در سراسر مصر و عالم اسلامی پیچید.

استاد مصطفی اسماعیل، جهت تلاوت قرآن به کشورهای مختلفی سفر کرد، از کشورهای اسلامی و عربی مانند سوریه، عراق، عربستان، فلسطین، لبنان و... گرفته، تا ترکیه و پاکستان و مالزی و اندونزی، و همچنین کشورهای غربی مانند فرانسه و آلمان و کانادا و آمریکا و... ضمن این که مدال‌های افتخار متعددی نیز در این سفرها و از طرف مسئولین این کشورها دریافت کرد.

سرانجام پس از عمری خدمت به قرآن کریم، استاد مصطفی اسماعیل در سال 1978 میلادی (1357 شمسی) و در سن هفتاد و سه سالگی به ‌سوی معبود شتافت. در روز جمعه 22 دسامبر 1978 در بازگشت از شهر دمیاط (و پس از قرائت آخرین تلاوت عمرش از سوره کهف) دچار سکته مغزی شده، و یک روز بعد به بیمارستان منتقل شد، سه روز در بیمارستان تحت نظر بود تا این که در 25 دسامبر جان به جان آفرین تسلیم کرد، و فردای آن روز یعنی 26 دسامبر مراسم تشییع جنازه در اطراف میدان التحریر قاهره و مسجدعمرمکرم با حضور مقامات و شخصیت‌های مهم برگزار شد که به‌طور مستقیم از تلویزیون پخش می‌شد، و سپس پیکر ایشان را به روستای میت غزال منتقل کردند تا طبق وصیت شیخ در خانه خودش دفن شود.

لطفا نظر خود را درباره مطلب بگذارید

برای ویرایش باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج پاسخ باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

پسران

دختران