رویدادهای عمومی
۴
سلام
خاصیت نارنگی
سلام
خلاصه :
سلام میخواهم درباره خواص نارنگی صحبت کنمبسیاری پاییز را زیباترین فصل سال میدانند. اما پاییز علاوه بر زیباییهای غیر قابل انکارش، میوههای خوش رنگ و لعاب و لذیذ زیادی هم دارد که نارنگی فقط یکی از آنها است. در ادامه با فواید نارنگی آشنا خواهیم شد.
۱- سرشار از مواد مغذی
نارنگی حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامینهای A و C و پتاسیم است. این میوه از آنتی اکسیدان فراوانی هم برخوردار است و از منابع فیبر خوراکی به شمار میرود.
۲- کاهش التهاب
نارنگی به لطف ویتامین A فراوانی که در خود دارد به از بین رفتن التهاب بدن کمک میکند. این میوه حاوی ویتامین C هم هست که بدن را از آنتی اکسیدانهای زیادی بهره مند میکند. این آنتی اکسیدانها برای کمک به بدن در مقابله با بیماریهای التهابی و شدید حیاتی هستند. خاصیت ضد اکسایشی این مواد میتواند تأثیرات بلند مدتی که این مشکلات و بیماریها بر بدن میگذارند را از بین ببرد.
۳- کاهش ریسک ابتلا به سرطان
تحقیقات علمی نشان داده این میوه تأثیر بسیار زیادی در جلوگیری از انواع سرطانها دارد، چون مصرف نارنگی آسیبهای سلولیای که موجب سرطان میشوند را میتواند کاهش دهد. این میوه حاوی مقادیر زیادی ترکیبات فیتو است که از خواص ضد سرطانی برخوردارند. علاوه بر این، نارنگی از ویتامینهایی برخوردار است که خواص ضد اکسایشی دارند. این مواد به ویژه با جلوگیری از جهش سلولهای نرمال و تکثیر سلولهای سرطان زا به بدن کمک میکنند. نتیجهی نهایی، افزایش توانایی بدن در جلوگیری از تکثیر تومورها است.
۴- تقویت دستگاه ایمنی بدن
دستگاه ایمنی بدن وظایف مختلف و مهمی دارد که همگی به حفظ سلامتی ما کمک میکنند. دستگاه ایمنی گرچه جلوی ابتلا به بیماریها را میگیرد، اما خود در برابر آسیبها مصون نیست و باید با مصرف مواد غذاییای که توانایی دفاعی آن را افزایش میدهند، به آن کمک کنیم.
میوهی نارنگی توانایی تشخیص و نابودی عوامل بیماری زا را در دستگاه ایمنی بدن بهبود میبخشد و به این ترتیب، به حفظ سلامتی شما در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا کمک میکند. علت این مسأله احتمالاً بیوفلاونوئیدهایی است که در میوههای خانوادهی مرکبات وجود دارند.
۵- حفظ سلامت قلب
قلب وظیفهی پمپاژ خون به سرتاسر بدن را برعهده دارد. به همین دلیل حفظ سلامت قلب بسیار ضروری است تا از بروز اشکال در وظایف حیاتی آن جلوگیری شود. نارنگی میتواند قلب را در برابر آثار زیان بار رادیکالهای آزاد و التهاب حفظ کند، مشکلاتی که باعث رسوب پلاکهای آﺗﺮواﺳﻜﻠﺮوﺗﻴک و سرعت بخشیدن به این امر میشوند و انسداد عروق خونی را به دنبال دارند.
رادیکالهای آزاد در شرایط طبیعی در بدن تشکیل میشوند، اما وقتی میزان آنها از حد بگذرد، میتوانند باعث وارد آمدن آسیب به بدن شوند. ویتامین C موجود در نارنگی ممکن است بتواند با آنتی اکسیدانهایی که در خود دارد به پاکسازی خون از این رادیکالهای آزاد و بهبود گردش خون به سمت قلب و به بیرون از آن کمک کند. آنتی اکسیدانهای فراوان موجود در این میوه به جلوگیری از اکسایش کلسترولهای LDL هم کمک میکنند و به این ترتیب ریسک ابتلا به مشکلات قلبی را به میزان چشمگیری کاهش میدهند.
۶- کمک به تنظیم فشار خون
این میوه به دلیل پتاسیم فراوانی که در خود دارد میتواند به تنظیم فشار خون کمک کند. پتاسیم که یک الکترولیت کلیدی برای بدن به شمار میرود، تأثیر زیادی در متعادل سازی حجم خون دارد و به این ترتیب کمک میکند بدن آب اضافی اش را در خود ذخیره نکند. علاوه بر این، پتاسیم تأثیر گشاد کننده بر عروق خونی دارد و به این ترتیب قطر عروق را افزایش میدهد و حرکت خون را بهبود میبخشد. اما نباید در مصرف پتاسیم زیاده روی کنید و خوردن روزانه یک یا دو عدد از این میوه کفایت میکند.
۷- حفظ بینایی
مصرف مواد غذایی حاوی کارتنوئیدها و همینطور دیگر ترکیبات ضد اکسایشی برای حفظ سلامت چشمها ضروری است. نارنگی هم حاوی ویتامین C است و هم ویتامین A که نوعی کارتنوئید به شمار میرود. مصرف ویتامین A برای کمک به جلوگیری از تباهی لکه زرد ضروری است. به علاوه، این ویتامین به تخلیهی زجاجیهی چشم کمک میکند یعنی همان بخشی از چشم به دلیل انباشت فشار میتواند مبتلا به آب سیاه شود.
۸- کمک به جلوگیری از دیابت