معرفی
تاریخچه ی کباب
خلاصه :
.مورخانی که در دوره صفویه از ایران بازدید کردهاند، مستقیماً نامی از چلوکباب به عنوان یک خوراک ملی نبردهاند. یک سیاح اروپایی که در عصر شاه عباس مدتی در اصفهان به سر برده گفتهاست:
غذای متداول ایرانیان که همیشه باید بر سر سفرهشان باشد و قبل از هرچیز دیگری میخورند، برنج است که آن را پلو مینامند و معمولاً با گوشت گوسفند سرو میشود… که ایرانیان معمولا با کارد گوشت را به تکه های کوچکتری تکه میکردند.
سیاح دیگری در دوره آغا محمدخان نیز از «کبابهایی که از گوشت بره و مرغ و گوسفند» ترتیب داده شده سخن گفتهاست.با اینحال اختراع خوراک مستقلی به نام چلوکباب را به ناصرالدینشاه هم نسبت میدهند. اعتمادالسطنه نیز در نوشتههایش تصریح کردهاست که نخستین چلوکبابی در ایران نامش «چلوکبابی نایب» بود که در بازار قدیم تهران فعالیتش را آغاز کرد و شبیه رستورانهای آن روزگار اروپاییان به مردم خوراک میداد، اما اسناد معتبر دیگری نیز وجود دارد که نشان میدهند، نخستین چلوکبابی در تبریز و نزدیک مرز قفقاز تأسیس شده بود و براساس مطالبی که در کتاب «تاریخ قاجار» توسط محمدرضا معتمدالکتاب آمدهاست، به دستور شخص ناصرالدینشاه کبابهای قفقازی به سیخ کشیده شدهاند و به شکل امروزی تغییر کردهاند و پیش از کبابهای به سیخ کشیدهشده ایران، شیوه استفاده از کبابها، شبیه کبابهای قفقازی رایج بودهاست. همچنین، یکی از نخستین چلوکبابی تهران که زنان نیز به همراه خانواده حق حضور در آن را یافتند، چلوکبابی عباس شمرونی (بعدها چلوکبابی فرد شمیرانی) واقع در میدان امینالسلطان بود.
:)
۴ سال پیش
منبع فراموش نشه
علی کرمانی
۴ سال پیش
:)
۴ سال پیش
علیرضا عسگری
۴ سال پیش